Logg
tisdag 13 augusti 2019 - Skrivet av Mats Henningson
Cykel till den lilla staden Kessel och sedan vidare i båten till Roermond
Sällsynta fåglar på besök

Vi tar cyklarna och drar in till den lilla staden Kessel, 2km. Där är det så välordnat och pyntat och rent som det är i alla mindre städer och byar i detta renliga land. Bunkrar mat i stadens COOP som är mycket välsorterad. Köper bland annat färsk torskrygg. Alla människor tycks använda cykel. Ung som gammal tar cykeln till affären etc. De äldre verkar göra cykelutflykter tillsammans - "eskader cykling". De är ofta mycket välutrustade cyklar med elektrisk hjälpmotor, hållare för kartor, Ipad och Iphone. Obligatoriska cykelväskor i sista designsnitt över pakethållaren.

Väl tillbaka i båten hinner vi prata med ett ovanligt svanpar. Det är svarta mycket vackra fåglar och enligt Wikipedia är de mycket ovanliga och härstammar från Oceanien/Nya Zeeland/Australien

På eftermiddagen går vi ett par timmar till Roermond, slussar upp i stadens sjö och kanalsystem. Ewa är suverän linhanterare vid slussning. Jag gör inget, står bara beredd att stabilisera med bogpropeller och motor på akterdäck.

Lägger till hos Nautilus Segelklubb och tar sista platsen innanför piren.

Den färska torsken tillagas medelst saltlagsläggning i rumstemperatur i en timme, Uppvärmd till sjudande i lagen och därefter lätt smörstekt i panna. Serveras på en spegel av hollandaisesås (vi är ju i Holland) och täckt med vitlöksstekt spenat och med små stekta potatisbitar, En frisk/fräsch spenat och tomatsallad till. Vitt vin från Marlborough/Savignon Blanc.

Satt uppe hela kvällen och planerade och preliminärbokade för vinter i Auxonne/Frankrike samt hemresa till Sverige någon gång nästa vecka. Vi blir nog 2 till tre veckor i Sverige innan vi fortsätter från Maastricht där vi lämnar båten på en Marina.

I Auxonne kommer vi att ligga i vattnet, så det innebär att man kan resa ned med bil och fixa med båten och också bo i den. Därfrån är det ju bara några timmar till vintersportorterna i Schweitz och Frankrike om man nu är frestad till att se snö.

Kommentera inlägget