Logg
fredag 16 augusti 2019 - Skrivet av Mats Henningson
Till Maastricht
Passerar och möter jättepråmar hela tiden. En del har roliga namn

Maastricht-EU' hjärta, här är vi nu. Vi känner oss verkligen som europeer. Belgien på norra starnden, Tyskland på södra starnden och frankrike i väst. Historiens vingslag allt från första världskriget till idag finns ju här.

Lägger oss för tre veckor i Maastricht Marina och får ett bra pris för vistelsen av den mångspråkkunniga unga kvinnaliga hamnkaptenen. Hon slänger sig med Flemmish, Dutch, German och English om vartannat och fan vet om hon inte förstod lite svenska också även om hon hade svårt med skilllnaden mellan Schweiz och Sverige som alla andra icke skandinaver.

Jag hade en gång en chef från New York som ville att jag skulle skaffa honom ett gökur som han lovat sin hustru. Han kände ju mig som kom från ett land "Sweden" där vi ju tillverkar kända klockmärken och knivar med ett vitt kors på röd botten på förpackningen.och dessutom kom vikingarna från min hemstad.

Vi tankade diesel idag och kan konstatera att med 1200varv drar Fordpojken 1 liter per 10km. Vi betalade idag 1.19€ för dieseln på bunkerbåten vid Born slussen vilket är det bästa priset hittills. Kan rekommenderas

Nåväl vi ligger fint här på marinan och nu skall vi feja och rusta båten som tagit en del stryk under färden hit. All vit bordläggning är brun-gul och på aktern syns ett gråsvart dieseltäcke. Vi stannar här tills på onsdag då vi flyger från Amaterdam till Köpenhamn

Middag i båten och bingen. Ganska trötta

Kommentera inlägget