Logg
tisdag 20 augusti 2019 - Skrivet av Mats Henningson
Städar och pysslar med båten
Vacker skulptur (hon till vänster)

Slutför lagningen av halkippen på styrbord genom att täta med svart nåtmassa. Ewa pillrar bort det gamla registreringsnummret på babordsbogen och ersätter det med vårt båtnamn "BRIS".Applicerar vårt callsign på båda sidor på hytten -storlek enligt det internationella regelverket. Återstår att få dit BRIS märket på styrbords bog. Det tar vi nästa gång vi ligger långsides med styrbord mot bryggan.

Kollar motorn. Fyller på några deciliter olja, rensar kylvattenfiltret som höll på att becka igen av grönt slem. Hittade 3 stycken små levande räkor i fitret! Jag som trodde att räkor var saltvattensvarelser. Backslagets olja är ren och fin och i tillräcklig mängd. Kylaren är full med glykolblandat vatten. Vattenavskiljaren på dieselförsörjningen är helt utan vatten. Suger upp slagvattnet under motorn. Det verkar vara en blandning av vatten och diesel. Inga mängder. Dammsuger och gör rent i motorrummet så gott det går.

Ewa torkar och fejar hela båten och blankar upp med teakolja.

Efter dusch, rakning och tvagning samt väldoft på kinden och under armarna, så går vi över till den kända krogen SOFA och intar en utsökt god middag, sjötunga på spenatbädd och grillade pilgrimsmusslor och blåmusslor på en hummerfond med stekt spenat. Till detta den mycket speciella friterade potatisen. Jag skall ta reda på hur de gör med potatisen för att få den så god utan att salta. Det måste vara något med frityroljan.

Imorgon drar vi till Sverige

Kommentera inlägget