Mars 2011
torsdag 31 mars 2011 - Skrivet av Christel
Ola är vår!
Han är fin!
Vi har plötsligt blivit bilägare, har fått överta våra älskade snälla barnbarns bil bara genom att överta försäkringen. Fantastiskt roligt, det är ju faktiskt ibland det är bra med en bil även om vi inte tycker att vi direkt behöver någon. T ex idag skulle Harald lämna in våra segel och det var inte lätt att ta dom på cykeln. Jag börjar nästan gråta av tacksamhet över vår snälla familj som alltid tänker på oss. Och imorgon kommer våren tillbaka! Tusen tack till Jonatan och Ellinor!
Mars 2011
onsdag 30 mars 2011 - Skrivet av Christel
Morgonmörker
Mitt röriga scrapbord
Morgonmörker och kvällsljus fast just nu saknar jag morgonljuset. Att stiga upp igen i mörker känns inte kul och när jag kommer hem på kvällen vill jag ändå helst sitta i TV-soffan. Men, under dagen känns det tydligt att våren är på gång även om det är kallt. Jag försöker ägna mig lite åt min hobby på kvällarna men det blir inte många minuter. Harald försöker åka ner till Aurora små stunder och nu har vi bestämt oss för att satsa igen. Imorgon ska han lämna in våra segel för reparation, det är lite småsaker som behöver lagas så vi hoppas att det inte kostar för mycket. Sedan ska vi hjälpas åt att fixa iordning på helgerna så fort vädret känns bättre. Justn nu ser jag på morgonprogrammet att våren ska visa sig på fredag!
Kommentera inlägget
Mars 2011
lördag 26 mars 2011 - Skrivet av Christel
Sannas födelsedagskalas
11 ljus i tårtan
Jag höll på att äta ihjäl mig, jösses vilken lunchbuffé i två dagar och en kanongod middag på kvällen. Det är riktigt fint och flott är det också på Margretetorp. Jag vet inte om och när jag har bott så fint, men å andra sidan är jag inte bortskämd med sånt precis. Vi hade också bra dagar arbetsmässigt, men väldigt tröttande för mig som är ny och både människor och verksamhet är helt nytt. Inga föreläsningar utan bara eget arbete i olika grupper och då ska man vara alert, klok och närvarande. Jag var trött när jag kom hem igår vid halv femtiden och då bara att ställa sig i duschen och vidare med bussen till Höganäs. Vi har två barnbarn som fyller år den 25 mars, Sanna och Emma och tyvärr blev det kollision igår. Harald åkte bussen till Hjälmshult för att gratulera Emma och Kristoffer och åkte utan kamera. Han fick åka bil hem och var tillbaka ganska tidigt efter en trevlig kväll. Hos Sanna var det också trevligt och jag njöt av att vara med familjen. God mat och vin och min favorittårta, konstigt men jag kunde äta lite till. Andreas och Ulles nya våg som väger och får fram alla möjliga värden kom fram och det blev invägning på alla i familjen, intressant och kul, vad vi skrattade. Vi som är släkt låg väldigt nära varandra i värden, bmi, kroppsfett, muskelvärde, organiskt fett osv, mycket är säkert genetiskt. Mina värde låg en aning högt på några saker men det organiska fettet som är farligast var bra, tack tack. Tillbaka hem gick jag själv genom kyrkogården vid midnatt, jag är ganska stolt över mig själv.
Länk till fotoalbum: Sanna 11 år
Mars 2011
onsdag 23 mars 2011 - Skrivet av Christel
Vår i Skåne
Visst är det fint!
Jösses vilka dagar, jag kommer att dö innan jag blir pensionär! Jag har varit på jobb i Landskrona kl 7 och är hemma mellan 6 och halv 7. Två dagar har jag missat lunchen, är jag en idiot eller? Presenter har inhandlats till 4 barnbarn och det är kalas på fredag. Jag skulle scrappat till dom, men....... Nu följer 2 dagar med mitt nya arbete i Margretetorp och kanske det blir skönt. God mat är dom ju kända för iallafall. Det kommer att handla om salutogent arbetssätt. Helgen som gick har ju också inneburit att tankarna på Aurora har kommit igång igen. Nu vill vi ha tid att gå ner till båten och börja städa och göra iordning. Det underbara vårvädret gör ju inte den längtan mindre. Harald har nu gjort sina undersökningar och det är bara att vänta på resultaten nu. Han kämpar på så gott han kan, åker till Nilssons Snickeri och till psoriasisbehandlingar och sover i övrigt.
Mars 2011
söndag 20 mars 2011 - Skrivet av Christel
Mariestad
Göta Kanal vid Sjötorp
Hemma igen efter en helg i Mariestad. Vi fick låna bilen Ola så allt gick mycket lättare än att åka dit per buss, jätteskönt. Vi blev mottagna av Bengt och May från S/Y Tima och det mousserande vinet korkades upp. Vi har haft en trevlig helg, pratat minnen från vår hemsegling, ätit gott och druckit gott, fått se den fina staden Mariestad, gått på konstvernisage och såklart fått se det charmiga huset de bor i. Vi åkte till Sjötorp där Tima ligger i docka, det var ju riktigt vinterväder och Vänern var hårdfrusen. Där åkte folk idag på fyrhjulingar och skidor istället för i båtar. På lördagem kom också Claes och Helmi från S/Y Freedom och det var roligt att träffas igen. Efter frukost idag åkte vi hem igen i ett soligt väder och nu vidtar en ny arbetsvecka.
Mars 2011
onsdag 16 mars 2011 - Skrivet av Christel
Arbetsvecka
Ebba och Wille från helgen hos oss
Måndagen blev riktigt jobbig, jag mådde så illa att jag nästan tänkte vända hemåt igen. Men, som vanligt gick dagen i full fart och efter ytterligare en natts sömn var allt bra igen. På tisdagar är jag på mitt nya jobb och där är det betydligt lugnare. Jag har ett eget kontor och det är alldeles tyst i lokalen och jag har mer ork när jag kommer hem. Får se om det håller i sig eller det bara är en lugn början. Idag är det svinkallt, var tar våren vägen? Det är ju också helt fruktansvärt med situationen i Japan, allt känns väldigt smått i jämförelse. Plötsligt har också gamla kärnkraftmotståndare börjat göra sina röster hörda i debatten. Jag minns gamla tider, "vad ska ut? Barsebäck, vad ska in, sol och vind!" Nej, lite mer allvar nu, imorgon ska Harald till Ängelholm och ta ryggmärgsprov och han gnäller som ett litet barn. Men, väldigt skönt att allt verkar gå så fort nu. Jag ska bara jobba imorgon också och till helgen ska vi åka till Mariestad och hälsa på May och Bengt på Tima, det ska bli så roligt. Innan dess, ska vi till Chantalle imorgonkväll, lite tråkigare för sedan lämnar dom vinterhamnen och seglar till Västervik. Jag lägger in ett album med Ebba och Wille om någon tycker det är kul.
Länk till fotoalbum: Ebba och Wille
Mars 2011
söndag 13 mars 2011 - Skrivet av Christel
Glad att jag inte är småbarnsförälder
Inas födelsedagstårta när hon fyllt 12 år

Vi steg upp tidigt igår för att ta emot barnbarnen Ebba och Wille och sedan dess har det varit full fart. Jag skulle först roa dom i stan, tyvärr var biljetterna slut på en magi och trolleriföreställning, men vi hade det kul ändå. Fikat på Fahlmans slutade med en stor räkmacka eftersom Wille ångrade sig när både han och Ebba redan ätit en stor prinsesstårtbit. Då tyckte han att det skulle varit godare med en räkmacka som han älskade. Vad säger då en farmor? Det var bara att gå och köpa. Tillbaka hemma hann vi med lite scrapping innan det var dags med födelsekalas för barnbarnet Ina i Nyhamnsläge. Kan ni tänka er 13 barn i ett hus? Det blir hög ljudvolym kan jag säga. Det var väldigt skönt sedan att ha en bil och köra hem med. Tidigt upp idag igen, Ebba skulle spela fotbollsmatch i Eskilsminne och där stod vi i regn tillsammans med andra föräldrar och tittade. Det var väldigt roligt att få se henne spela, hon var duktig fast laget förlorade. Sedan direkt till Willes träning i thaiboxning på Planteringen också roligt att se honom där. Mycket motorik och balansträning verkar jättebra. Tillbaka hem och utfordring med mat, kött, brunsås och potatis blev lyckat. ”Du är den bästa pysselfarmor´n” säger Wille och jag blir så glad förstås. Joel och Petra kom och hämtade vid halv tre tiden och vi skulle vara på nästa kalas kl 4! Harald däckade i sängen och snarkade för fullt när jag smög iväg själv. Min syster hade bjudit till samling vid sagoträdet i Stadsparken där vi blev serverade små pajer och soppshot, väldigt trevligt i vårvädret som kom under dagen. Promenad hem till henne där det blev jättegod mat och samvaro. Harald kom senare när han sovit färdigt och piggnat till. Vår helg har varit intensiv och nu sitter jag i soffan och undrar hur jag ska få kraft till kommande arbetsvecka, men som alltid går det bara jag kommit på plats imorgon. Jag lägger in lite foto från helgen längre fram i veckan.

Kommentera inlägget
Mars 2011
fredag 11 mars 2011 - Skrivet av Christel
Scrappat!
Jonatan och Hannas första lärarjobb
Nu har jag gjort några nya scrappar och gör ett försök att lägga in dom så här efter varandra. Det är nu ett år sedan vi var på Barbuda i Karibien och vi är så glada över att vi verkligen gjorde det och vi har många underbara minnen. Jag har också scrappat mina äldsta barnbarns inträde i yrkeslivet. Jonatan och hans sambo Hanna blev färdiga gymnasielärare förra året och fick båda jobb. Ellinor är klar med sin högskoleutbildning nu i vår och har fått jobb i Dusseldorf på Gina Tricot som visuell merchandiser. Det är lustigt för min yrkesdröm i realskolan var att bli dekoratör och detta är en modernare version av det om jag fattat det rätt. Vad spännande det är att se vad alla dessa barn väljer för yrken och vägar i livet.
Kommentera inlägget
Mars 2011
fredag 11 mars 2011 - Skrivet av Christel
Scrappat!
Ellinors första jobb
Kommentera inlägget
Mars 2011
fredag 11 mars 2011 - Skrivet av Christel
Scrappat!
Barbuda i mars 2010
Kommentera inlägget