2007
måndag 31 december 2007 - Skrivet av Christel
Seglarkväll
Datalektion
Mellandagsrea och innan Harald däckade i förkylning och hög feber handlade vi en ny bärbar dator till Aurora och en digital systemkamera. Vilken lycka, det "klickar" när jag fotograferar! Igårkväll kom seglarvänner till oss, Micke & Ann-Marie, just hemkomna från Australien, Annika & Björn, som snart återvänder till sin båt i Chile samt Eric & Birgitta på Ariel. En trevlig kväll, glatt återseende och tråkigt avskedstagande precis som seglarlivet är. Nu sitter vi här på nyårsaftons förmiddag och läser kartor, planerar och drömmer.
2007
tisdag 25 december 2007 - Skrivet av Christel
Julafton
Vinnare av grötmandeln!
Först köper vi personliga klappar, tillverkar en massa klappar, bygger upp förväntningar, lagar mat och längtar, skickar julkort och tänker på alla vänner runt i världen och sedan tjop! över en dag är allt över och nu sitter vi här med en konstig tomhet. Är inte allt bra underligt? Denna dag innefattade iallafall massor, jullunch hos syster Inger med god mat och intensiva timmar av umgänge med släkt alltifrån 1 år till 100 år. Därefter härligt rolig em och kväll med barn och barnbarn. Vi åt och vid ett tillfälle undrade Ebba om vi verkligen skulle äta igen? Julbord avlöstes av julgröten som avlöstes av mandelmusslorna som avlöstes av julgodisen osv. Många fina klappar, tack alla kära, Jonas invigdes i familjen på speciellt sätt, Harald vann pengar på att äta en mandelmussla, Jonatan fick mandeln i gröten och vann klappen, vi spelade ett julklappsspel som höll på att sluta i förskräckelse. Över allt detta hängde tankar om att nästa år är vi nog inte hemma......... God fortsättning till er alla!
2007
fredag 21 december 2007 - Skrivet av Christel
Dan före dan före dan .....
Julklapparna klara
Sista arbetsdagen före jul och nu har jag 5 dagar kvar, känns väldigt konstigt. Jag har fått pocketböcker att ladda upp med och en scrappad bok som jag blev väldigt lycklig över, tänk att få en sådan själv! Harald har beställt solcell till Aurora och nu börjar tankarna ta fart på allt som skall göras. Först ska dock julen firas, mat ska lagas och vi ska njuta av samvaron med nära och kära. Julklapparna är iallafall klara nu! God Jul till alla som läser.
2007
söndag 16 december 2007 - Skrivet av Christel
Julfesternas tid
Helsingborgs Lucia
Nej, du vår ivrige kommentator, bloggen är inte nerlagd, men alla är inte studenter och kan disponera sin tid till allt möjligt utom att studera, haha. Julfester är ju ett trevligt måste och min sista sådan var i fredags på Tivoli med Champagne Safari. Det blev en härligt rolig kväll med arbetskamrater som jag kommer att sakna. Igår var vi tillsammans på Luciafest i yachtklubben i Norra hamnen. Stämningsfullt, bland det mest känslosamma som finns, ögonen blir tårfyllda bara jag hör sången när de närmar sig. Dessemellan görs det julklappar och paket. Nu bär det iväg på barndop i Höganäs.
2007
söndag 9 december 2007 - Skrivet av Christel
Födelsedag
Va?, vad händer?
På tredje festdagen blev Harald väckt med skönsång och små trevliga presenter. Vid denna tidpunkt hade han glömt att han fyllde år! Igårkväll hade vi fest för syskonen och idag var det Haralds barn med familjer som kom. Det har varit mycket matlagning och trevlig samvaro. Nu är hans födelsedag firad för flera år framöver. Imorgon har jag semester och skall jaga julklappar till 28 personer medan Harald skall tömma vårt förråd i Norra hamnen.
2007
lördag 8 december 2007 - Skrivet av Christel
Julbaket
"Bagarna"
Ja, då är årets julbak avklarad, från och med nästa år tar Jonatan och Ellinor över detta. Dom är dom enda som kan kavla tillräckligt tunn deg till pepparkakorna och nu har dom också tagit över mitt sista privilegium, att kunna baka mandelmusslor! Bortsett från att jag fick lite pepparkaksfiskar så gick baket i HIF:s tecken, nyheten om Baxters avgång gjorde att en del var i chock. En stor del av pepparkaksdegen gick åt till att göra Olympia och alla spelare i olika former, tyvärr blev det inte färdigt, jag ser fram emot att få en bild på det färdiga resultatet. Jag var mer intresserad av Idolfinalen och i pausen fick jag skjuts hem av Jonatan med kassen full av saffransbullar, pepparkakor, saffransskorpor och mandelmusslor. Det enda vi inte vet är vem som ska äta alla dessa kakor??
2007
tisdag 4 december 2007 - Skrivet av Christel
Hemsidan
Nu fungerar vår hemsida igen och jag har lagt in lite nytt under Scrapbooking! Tack Raymond, din förtjänst att vi kan ha en hemsida och som alltid hjälper till när det "klabbar"! Dessutom denna förträffliga blogg som är så lätta att uppdatera.
Kommentera inlägget
2007
måndag 3 december 2007 - Skrivet av Christel
Lussebak
Wille bakar
Lussebak med barnbarn, det gick ju bra! Wille tyckte degen var så varm och skön och han rullade lussekatterna av hjärtans lust. Så var det igår och idag har det varit jobb igen, 17 dgr kvar nu. Harald tyckte det var kallt och ruggigt i Aurora så han cyklade hem igen. Det blir roligare att greja där när jag också kan vara med. Det får bli lite julpaus nu. Vi har problem med vår hemsida och kan inte lägga in något nytt, det är bara bloggen som fungerar.
2007
söndag 2 december 2007 - Skrivet av Christel
Kalas
Grattis!
Vet ni någon mer som blir firad i en vecka? Första kalaset igårkväll med mina barn med familjer och som vanligt hög stämning med bl a två överaktiva småkillar. Fina presenter, bl a Haralds favorit marsipan och god senap och två resehandböcker, om Portugal och Madeira. Nu skall här studeras! I fredagskväll hade vi seglarvänner här, Ingemar och Elisabeth som bor i sin båt i Norra hamnen och det var kul, kanske sällskap till våren??? IDOL gjorde ju inte så mycket att vi missade nu när favoriten Daniel åkt ut, vad tänker folk? Kanske som vi som inte röstar utan litar på andra.
Kommentera inlägget
2007
söndag 25 november 2007 - Skrivet av Christel
Julstämning
Sofiero
Julstämning och seglingsprat, vad bättre kan man önska sig? Vi har haft besök av seglarvännerna Tommy och Birgitta från Göteborg och efter besök på Sofiero och insupande av julstämningen där så blev det en lång kväll med mycket prat, bilder och god mat. En lång promenad i lite ruggigt väder med snålblåst längs Sundet och sedan var det soffan som hägrade. Herregud, det är inte mycket vi tål nu för tiden. Aurora ligger tryggt nu vid kajen i Norra hamnen, Tommy har tagit spridarna med sig och nu ska vi börja fixa med lite allt möjligt i henne.