2007 - oktober 2007
söndag 28 oktober 2007 - Skrivet av Christel
Födelsedagsfirande
Ebba 6 år!
Ryds marknad i Höganäs, hur mycket skit får det finnas? Amanda, som jag gick en runda med hittade dock några saker att köpa och sedan marknadsfikade vi hos Mia med munkar och gräddbullar! På kvällen firade vi sedan barnbarnet Ebba och stämningen var som vanligt hög hemma hos Joel och Petra. Bussen hem och tack och lov för en extra timme denna helg. Idag har jag varit i Höganäs igen hela dagen och tittat på gymnasiktävling, hopp, barr, bom och fristående. Barnbarnet Sanna vann sin åldersgrupp och fick guld, grattis till henne, hon var jätteduktig. Under tiden har Harald fixat en hylla och kopplat in en mikrovågsugn hemma, äntligen micropopcorn!!!!
Kommentera inlägget
lördag 27 oktober 2007 - Skrivet av Christel
Seglarkväll
Lindisfarnes bildvisning

En rolig kväll igår då vi återigen fick förmånen att se bilder från Annikas och Björns segling till Patagonien och Antarktis. Denna gången var vi på Råå, i Ariel och i klubbhuset. Vi var 8 glada seglare som inspirerade varandra och pratade segling varvat med god mat i Ariel. Att segla bland isberg ser så oerhört vackert ut och är såklart en fantastisk upplevelse. lyckliga dom som har modet....bilden på fotot här blev inte så bra, men kanske går det att skönja något. Idag på morgonen har vi fortsatt att prata Brasilien....ett mejl från Micke och Ann-Marie på väg mot Australien försämrar inte våra drömmar.

Kommentera inlägget
lördag 20 oktober 2007 - Skrivet av Christel
Helg - igen
Stylade hyllan
Fredag kväll - en trevlig kväll med seglarvännerna Ewa och Peter. Snack, drömmar, seglingsplanering, seglarfilm osv, en sådan kväll försvinner snabbt! Idag har Harald fortsatt med att slipa rost runt skylighter och målat epoxi medan jag har handlat presenter och besökt nyinflyttade barnbarnet Ellinor. Vårt andra barnbarn som flyttat till egen bostad, Jonatan bor i Halmstad igen och nu Ellinor tillsammans med tjejkompisen Alex på promenadavstånd i Helsingborg, kul. Ikväll slappar vi framför TV:n.
Kommentera inlägget
söndag 14 oktober 2007 - Skrivet av Christel
Helg
Sanna beundrar min Robo Master
I veckan som gått har känslorna över mitt sluta jobba beslut svallat upp och ner (mest upp). Jonatan har ju lyckats ta över mina barns sätt att häckla mig och gör sitt bästa på bloggen, haha. Harald är klar med belysningsarbetet på Aurora och har i samband med det även dragit el till en ny solcell som vi skall sätta. Nu städar han!!! Barnbarnet Sanna har övernattat hos oss i helgen och vi har scrappat ihop. Det är lite krångel med att uppdatera hemsidan, men så snart det går har jag lagt in lite nytt under scrapbookingen.
Kommentera inlägget
fredag 5 oktober 2007 - Skrivet av Christel
Sluta jobba
Fira!
Idag har jag skrivit min uppsägning från jobbet och det är med blandade känslor, glädje, oro för ekonomin, sorg, förvåning över att jag gjort det, men mest av allt ikväll tankar, förväntan och upprymdhet över att nu kan vi äntligen segla tillsammans. Denna känsla har ju viss skjuts av skumpan som vi firar med och just nu kan jag äntligen säga JIIIIPPPPIIIIIII!!!!!
onsdag 3 oktober 2007 - Skrivet av Christel
På havet
Gilleleje
Idag har Harald gått för motor till Gilleleje för att prata med en verkstad om renovering av propelleraxeltätning. Vi kommer troligen att lyfta Aurora i början av november och passar då på att bottenmåla också. Det är bättre att få det gjort i höst och slippa att tänka på det till våren. Dom nya mantågsstöttorna är nu klara och vi har fått en öppning på babords sida. Nu skall Harald dra el till dom flyttade lanternorna, hela tiden är det något på gång. Jag jobbar och det är inte mycket positivt att säga om det.
Kommentera inlägget