2007 - september 2007
söndag 30 september 2007 - Skrivet av Christel
Veckan
Byte av mantågsstötta
Seglingen hem från Källö Knippla tog sin tid, 38 timmar och Harald var inte hemma igen förrän på tisdagförmiddag och har behövt återhämtning, se berättelse under Aktuellt. I veckan har annars arbetet med mantågsstöttorna fortsatt. Harald fick kapa mantågsstöttan och såga invändigt i röret, 5 hack för att sedan kunna knacka ut bitarna. Rostfritt och aluminium bör förbjudas. Nu ska allt monteras ihop igen. I helgen har vi mest planerat mentalt, inte så mycket arbete alltså. Det är scrapbookingmässa och jag har tillbringat lång tid där och vid mitt "scrapbord".
Kommentera inlägget
söndag 23 september 2007 - Skrivet av Christel
JRSK:s 20-årsjubileum
KällöKnippla
Söndagkväll och jag har kommit hem från en helg med segling och långseglarvänner på KällöKnippla. Vi seglade upp i torsdagskväll med Ariel från Råå och hade en häftig segling i runt 15 m/s. Vi nådde Valö redan efter 12 timmar, ett riktigt rekord! Sedan följde ett härligt firande av Jordenruntseglarklubbens 20-årsjubileum och trots att jag är ordentligt förkyld så var jag glad över att kunna vara med. Under lördagen tappade jag rösten totalt så jag fick vara en lyssnare och fasen vad svårt det var när jag så gärna ville prata med så många. Nu seglar Harald och Eric hem i kryss med två killar till som besättning och sedan kommer vi att lägga in lite mer om detta under Aktuellt.
Kommentera inlägget
måndag 17 september 2007 - Skrivet av Christel
Kalas igen
Charlie 3 år
Ett barnbarn till som fyller år idag! Vi var på kalas igår och efter kulturnatten i Höganäs var stämningen ganska låg. Födelsedagsbarnet var iallafall i form och det var roligt med alla kusinerna som vanligt. Vi var inte på kulturnatten, vi hade det så skönt hemma och kollade inte ens Aurora i den hårda vinden. Harald har dock varit nere idag och fortsatt arbetet med att ta loss mantågsstöttor, vilket inte är lätt. Han skall fortsätta det arbetet imorgon.
Kommentera inlägget
lördag 15 september 2007 - Skrivet av Christel
Födelsedagsfest
"Fiskedamm"

Jag har haft en irriterande vecka på jobb med många "sluta"dagar och Harald har gjort lite, lite i båten eftersom orken hos honom är inte är så stor just nu. Igår inleddes födelsedagarna efter sommaren uppehåll och vi var och gratulerade Jonatan på hans 23-årsdag. Roligt och hetsigt och efter att ha hoppat över buss efter buss och blivit lovade taxi hem så sov vi till slut över hos Mia helt oplanerat. Födelsedagsbarnet försvann ut i nöjesvimlet, barnfamiljerna åkte hem och kvar var vi och hade en rolig kväll tillsammans med Mia och Jonas. Idag slickar vi såren och har en riktig TV-kväll.

söndag 9 september 2007 - Skrivet av Christel
Scrap och röra
Äppeltjuv

Cybercrop på Scraproom, härligt roligt! Jag scrappade hela lördagen utom en stund när Joel med barn kom på besök och vi besökte invigningen av Gustav Adolfstorg på Söder. Våra besökare tyckte att vi hade det rörigt hemma, jag tycker annars att det är en mammas privilegie att klaga på sådant. Jag har städat idag! Dessutom håller jag på att laga kalops till middag så slipper alla oroa sig för att Harald inte får äta. Han är nere i Aurora och flyttar lanternorna till doghouset istället för på peket. Lite händer det där nästan varje dag. Ny vecka stundar.....

torsdag 6 september 2007 - Skrivet av Christel
15:e barnbarnet
Idag har vi fått vårt 15:e barnbarn! Haralds son Fredrik och Jessica har fått sin fjärde flicka, Alva Livia. Jätteroligt och stort grattis till er och storasystrarna Ina, Tilda och Tuva. Vi försöker annars anpassa oss till vardagen och ikväll är det spring i trapporna till tvättstugan. Ändå njuter vi fortfarande över att det är så lätt att tvätta, snabbt, enkelt, manglat och finstruket rätt in i garderoberna. Tänk vad det går att glädjas över saker som är självklara för många.
Kommentera inlägget
söndag 2 september 2007 - Skrivet av Christel
Slappehelg
Fika i Aurora
Efter träff med gamla tjejgänget i fredags har det varit en lugn och skön helg. Vi hämtade lite saker i Aurora och passade på att fika med riktig höstkänsla. Vi återupplever semesterseglingen med att Harald gör filmer samtidigt som vi funderar på hur vi ska få ihop det nästa sommar. Våra liv är inte lätt att planera, jag vill sluta jobba och Harald vill bli frisk, det går inte riktigt ihop!
Kommentera inlägget