Oktober 2008 - oktober 2008
fredag 31 oktober 2008 - Skrivet av Christel
Santa Cruz 4
La Laguna
Tack, tack alla snälla för uppmuntran och hjälp. Jag letar en ny resa och hoppas på att få pengarna tillbaka. Det kommer nog att ta tid eftersom jag måste göra en reklamation och ändå kan banken inte lova någon ersättning, men men, hoppas går ju. Nu är det inte lätt att hitta någon resa och ett helt annat pris är det, men jag hoppas få till det imorgon. Idag har vi varit i La Laguna som är en gammal stad och det har varit väldigt roligt och intressant, hade tur och fick en guidad engelsk promenadtur. Det är lite kallare nu, bara 22 grader på kvällen och då fryser jag, men inte Harald. Ha en trevlig helg därhemma!
onsdag 29 oktober 2008 - Skrivet av Christel
Santa Cruz 3
Kan man få jobb????
Kallfront och regn idag på Teneriffa. Något liknande i hjärnan efter att ha nåtts av Sterlings konkurs. Såklart har jag köpt resa hos dom, vad annars är att vänta med vår vanliga otur när det gäller pengar (eller dålig planering, vad vet jag?) Nu får alla planerade möten ställas in tillsvidare och jag får försöka hitta tillbaks till andra tankar. Jag vet fortfarande inte om jag har chans att få tillbaka pengarna och det får avgöra om jag kan beställa en annan resa. Innan detta tråkiga var vi på bussutflykt igår till La Orotava tillsammans med Bengt och Ritva och vi hade en trevlig dag.
söndag 26 oktober 2008 - Skrivet av Christel
Santa Cruz 2
Lördagkväll i Miss Blue

Lugna dagar i Santa Cruz då vi frossat på Carrefour och förundrats över andra stora köpcenter här. Det är mycket elektronikaffärer och Harald får nog att göra när jag åker hem. Nåja, han har en del projekt på båten också. Lite ledsna känner vi oss när vi ser hur andra båtar här bunkrar och gör iordning för Atlantöverfarten, men vi får acceptera våra villkor. Vi har det bra, njuter verkligen av värmen och solen. Dessutom har vi trevligt sällskap av Bengt och Ritva på Miss Blue. Eric, vad synd, jag som just halkade och bröt benet! Grattis till barnbarnet Ebba imorgon.

fredag 24 oktober 2008 - Skrivet av Christel
Santa Cruz
Vatten, vatten

Vindprognosen för den kommande veckan såg inte rolig ut och eftersom vi absolut inte ville ligga kvar i San Miguel så bestämde vi oss för att gå för motor i motvind upp till Santa Cruz på Teneriffa. Det blev precis så blött som det ser ut på bilden, blåste periodvis ca 20 m/s och vi var glada när vi kunde lägga till i hamn. Bengt och Ritva på Miss Blue hade bokat en plats åt oss och det var roligt att träffas igen. Under färden hit upp så bestämde vi oss för att stanna i Santa Cruz och vi betalar för en månad här idag. Under tiden kommer jag att flyga hem för några veckor, längtar efter mina barn och barnbarn. Jag har bokat resa nu från den 4/11-16/11. Trevlig helg till er alla därhemma!

onsdag 22 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Miguel
Grindvalar

Idag har vi vänt för första gången på denna resan. Vi gick tidigt imorse från vår ankarplats i Los Christianos med kurs Puerto Mogan på Gran Canaria. Det blåste mer och mer och sjön blev stor. Ett tag efter att jag ringt och fått löfte om plats i två nätter i Puerto Mogan och vi hade fått några rejäla sjöar över oss så bestämde vi att vända. Vinden var mer O än NO som utlovats och vi kunde inte hålla kursen och fick ändå stötta med motorn för att få fart i motsjöarna. Vi gick nästan ända tillbaks till ursprungsplatsen, 32 distans seglade vi,  och valde en ny marina här som är trist och dyr. Nu regnar det också samt blåser ändå mer så inget känns särskilt kul idag. Bilden på valarna är från seglingen igår som var perfekt.

måndag 20 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Sebastian 2
Livet är inte bara en dans på rosor
Nu får det vara slut på de konstnärliga bilderna, inte så många kommentarer, mer än från en fotograf, tack. Idag är det arbete som gäller och så kan det se ut då. Dock, 28 grader varmt så en siesta är nödvändig tills tvätten är torr. Imorgon seglar vi vidare österut.
söndag 19 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Sebastian
Lavastrand
Nu är vi tillbaka på La Gomera och har internetuppkoppling några dagar. Jag har lagt in nytt från La Palma under Aktuellt som ni vill läsa och se bilder. Igår när vi seglade från Tazacorte såg vi kaskelotvalar, en upplevelse.
torsdag 16 oktober 2008 - Skrivet av Christel
La Palma 2
Har sitte vi, tva nybadade fran det harliga vattnet och solen. Vi har kort runt med bil i tva dagar pa denna underbara o och det kommer mer under Aktuellt sedan. Vi trivs riktigt bra har. Vi tror att vi seglar vidare pa lordag och da far vi se vart vindarna bar. Tack Susann for att du svarade om Volvo batarna, vi har ingen aning. Johan, du far vanta tills vi har internet igen, men jag tror Harald vinner, haha. Positionen ar uppdaterad och spanska, jaja.... den ar glomd.
måndag 13 oktober 2008 - Skrivet av Christel
La Palma
Efter att ha haft en gungig natt utanfor hamnen i Valle Gran Rey sa motorseglade vi igar till Tazacorte pa vastra sidan av La Palma. Har ar inga platser for gastande batar sa vi ligger nu utanpa en segelbat vid en kaj och far ta jollen iland vid lagvatten eftersom vi inte kommer upp pa kajen da. Har ar valdigt vackert och det ska bli spannande att utforska mer av denna o. Inget tradlost internet har inte sa det far bli sa har medan vi ar kvar. Ingen pratar engelska sa nu galler det att ha parloren med sig och det finns nastan inga turister alls.
lördag 11 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Sebastian 6
Conejo
Om du Johan lovar ta bort din webkamera så ska vi fundera på att ta bort vår som alltså nu fungerar. Igårkväll (utan förklädnad) var vi på restaurangbesök och åt god mat. På bilden visas min kanin, det var jättegott och ett litet tips till er hemma nu när räntorna går upp. Jag har lagt in lite från fiestan nu under Aktuellt och jag lovar, Harald godkänner allt jag skriver! Om några timmar släpper vi förtöjningarna här och seglar vidare. Fortsatt trevlig helg hemma och jag hoppas att födelsedagssonen Andreas firade lugnt igår.
torsdag 9 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Sebastian 5
Kontoret på muren
Vi som trodde vi hade en bra förklädnad.... men, nu är det färdigdansat. Inatt har det varit tyst och vi har sovit gott. Att ha kontoret på muren är över nu, igår köpte vi en antenn till datorn och nu kan vi koppla upp oss på det trådlösa nätet nere i båten, härligt. Uppkopplade hela tiden vi är hemma, kan prata Skype osv. Det blåser ordentligt här idag, men är sol och varmt.
tisdag 7 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Sebastian 4
Fiestan

Nu är vi inne på femte och sista festdagen här i San Sebastian och det har varit fantastiska dagar. Jag skriver mera om det senare under Aktuellt. Vi hade egentligen tänkt segla vidare imorgon, men nu ska det blåsa rejält så vi ligger kvar och avvaktar. Som det ser ut nu blir det kanske på söndag. Idag har vi tagit oss tid med att bada för första gången här mellan konserter och annat. Vädret är som vanligt fint, lite molnigt på morgonen och kvällen men sol på dagen, precis som det ska vara!

söndag 5 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Sebastian 3
Gratis mat!

Här är det verkligen fest, vi har kul, men hade önskat att ha er därhemma på plats att festa tillsammans med. Det är musik och dans till 6 på morgnarna och de olika tillställningarna börjar redan vid lunchtid. Hur orkar folk hålla igång alla dessa dagar detta håller på?  Vi hänger på så gott vi kan och mår bra. Jag har lagt in nytt under Aktuellt, så läs mera om ni vill.

fredag 3 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Sebastian2
Vingliga vägar

En heldag med hyrbil runt på slingrande vägar, Harald körandes medan jag, emellanåt helt vettskrämd, försökte läsa kartan och fotografera. La Gomera är en vacker ö med ett spännande landskap och mitt på en stor nationalpark med urskog. Vi kommer att stanna här ett tag eftersom det kommer att blir en stor fest här som startar idag.  Den heter Fiestas Lustrales och är bara vart 5:e år så vi har tur som får vara med om den eftersom vi inte hade en aning om det. Nu har vi definitivt bestämt oss för att stanna i Las Palmas på Kanarieöarna i vinter. Trevlig helg till er alla där hemma!

onsdag 1 oktober 2008 - Skrivet av Christel
San Sebastian
Val

Åh tack för kommenterar, skönt att ni inte har glömt oss! En händelserik dag idag som började med valar, många och helt fantastiskt att se. Vi gick för motor från Los Christianos mot La Gomera och fick vara med om detta. Efter någon timme därefter fick vi vind, det blåste ca 15 m/s och vi loggade 7 knop på vårt minsta segel. Det blev en blöt ankomst till San Sebastian och det blöta fortsatte när vi strax efter tilläggning hjälpte en annan båt att lägga till och blev bjudna på Pastisse. En fransk/tysk besättning som bjöd på den sydfranska nationaldrycken och öl och vi hade en rolig stund med mycket bra tips eftersom de bor på La Palma. Nu stannar vi här några dagar.