November 2008
söndag 30 november 2008 - Skrivet av Christel
Las Palmas 2
Första advent

Då ligger vi i hamn igen i Las Palmas, ska ev flytta till en annan plats imorgon annars känns det väldigt bra. Nu kan vi börja med allt som ska göras inför den långa seglingen. Igårkväll fick vi besök av Lena, en vän till min syster och hennes spanske sambo Joacim. De bor på Gran Canaria och vi hade en trevlig kväll tillsammans. De hade med sig god spansk skinka och vin och bjöd oss dessutom på restaurang. Vilken lycka att få allt beställt för sig och god mat som vi säkert inte hade beställt själva, tack, tack, tack. Idag har vi tagit det lugnt och tagit fram adventsljusen och staken. Någon fönsterputsning har inte krävts. Tung medicin, är det amfetamin?

November 2008
lördag 29 november 2008 - Skrivet av Christel
Las Palmas

Nu är vi tillbaka i Las Palmas efter en lång fin dag på havet igår. Motorn stannade bara en gång och det fixade Harald snabbt. Det blev ingen ankarvik, kändes inte så kul i de starka accelerationsvindarna. Vi hade en skön dag i Puerto Rico med samvaro med Håkan och Anna-Karin på JRSK-båten Unicorn och sedan ett nattligt besök som var mindre roligt (skriver senare under Aktuellt). Inatt har vi legat på svaj, men ska nog gå in i hamnen idag eftersom vi kanske får besök. Hoppas ni har en bra helg hemma om än något kyligare än vi.

November 2008
torsdag 27 november 2008 - Skrivet av Christel
Puerto Rico

Igår förflyttade vi oss den korta sträckan till Puerto Rico. Hamnen här är inte så rolig, men här finns andra svenska båtar så det kompenserar. Vi har strosat runt här och kom tillbaka med en ny videokamera, så kan det gå! Vädret är ovanligt kallt här och inte mycket sol så vi passar på att göra en del annat i båten. Imorgon går vi vidare till Las Palmas om vi inte hittar någon bra ankarvik på vägen.

November 2008
tisdag 25 november 2008 - Skrivet av Christel
Puerto Mogan

Nu har vi seglat till Gran Canaria igen och till Puerto Mogan på södra sidan. Vi har inte lyckats få in en ny position så det får vänta. Tack Jonatan och Hanna för uppmuntran i vårt beslut, precis det vi behöver! Jag har lagt in nytt under Aktuellt och där står också lite om vår tidsplan. Johan, du kanske vill följa med? Vi får ligga här en dag till så vi stannar och njuter av det idag. Det är soligt och just nu 24 grader varmt, härligt och här är fint. Vi har internet i båten, men det är något osäkert så vi får se om det håller hela dagen.

Helt plötsligt går det inte att lägga in bilder på bloggen så vi får avvakta med det.

November 2008
lördag 22 november 2008 - Skrivet av Christel
Tillsammans igen i Santa Cruz

Efter en lååång flygresa med mellanlandningar i Amsterdam och Madrid mötte Harald mig på flygplatsen på Teneriffa. Det blev en glad överraskning och ett härligt återseende och tillbaka i Aurora firade vi med Cava och ostbord som Harald dukat upp. Igår blev det en dag med mycket regn här, men det gjorde inte så mycket, vi hade massor att prata om och på kvällen firade vi vår bröllopsdag på restaurang med jättegod mat. Nu har vi återigen tagit ett beslut (hoppas det varar mer än en vecka), vi chansar och seglar över till Brasilien! Det blir runt mitten av januari och först till Cap Verde. Vi vill gärna ha besättning på seglingen och är det någon som känner för detta så hör av er till oss så snart som möjligt. Trevlig helg därhemma i snön!

November 2008
onsdag 19 november 2008 - Skrivet av Christel
Helsingborg 6
Lämnar skitvädret
Imorgon tidigt ger jag mig iväg på flygresan ner till Harald och värmen igen. Det har varit fantastiska dagar härhemma och jag känner mig så nöjd med att ha träffat alla. Tusen, tusen tack alla för möten, god mat och stunder att leva på framöver. Extra tack till Mia för "hundplatsen" bakom soffan! Nu ska det blir roligt att träffa Harald igen och vi måste snart fatta beslut om hur vi ska fortsätta vår segling. Först ska vi fira återföreningen och vår 20-åriga bröllopsdag.
November 2008
söndag 16 november 2008 - Skrivet av Christel
Helsingborg 5
Barnbarn, men vem är fel?
WiiFit, det skulle jag ha om jag vore hemma, så himla kul! Alltså var det vad jag sysslade med tillsammans med gamla arbetskamrater. Sitter nu och kan knappt röra mig efter en god middag hos Haralds dotter Maria. Sill- och skaldjursfest i Chantalle med nubbar, håhåjaja. Igårkväll var stämningen hög under födelsedagskalas för Mia också god mat och vi avslutade med kortspel som inte gick så bra för min del. Var jag ska få revansch står skrivit i stjärnorna. Jag börjar bli trött nu och Harald har börjat tröttna på att vara ensam. Han delar sängplats med gitarren, men trots samma former tycker han att jag är en mjukare variant. Det tackar jag för.
November 2008
fredag 14 november 2008 - Skrivet av Christel
Helsingborg 4
Vad gör jag?
Ny gissningslek, ja det är mycket som händer här hemma och fortfarande lika roligt att träffa alla. Jag börjar dock längta efter Harald och Aurora igen. Just nu vill mitt barnbarn Charlie att jag ska skriva att han är hos mig och att han leker med piratskeppet och skatterna. Det ösregnar ute och är grått, grått. Harald har haft besök av sin systerdotter Camilla och hennes kille så han har också fullt upp. Jag får nog svårt att få plats med all mat i min packning, falukorv, ostar, kaviar, rödkål, pepparrotsvisp, lösgodis för att inte tala om scrapsaker.
November 2008
tisdag 11 november 2008 - Skrivet av Christel
Helsingborg 3
Nybakade kanelbullar

Nu passar jag på att göra allt sådant som jag längtat efter, mest är det ju att träffa alla, men även sådant som att laga god mat, baka och köpa sådant som är svårt att göra sig förstådd med på Kanarieöarna. Så skönt det är att handla i svenska affärer, men som tur är finns det mycket jag längtar tillbaka till. Programmet är ganska hektiskt, men kul och vila kan jag göra sedan. Harald rapporterar om många svenskbåtar och hela gänget har besökt IKEA en dag så sillburkar slipper jag att släpa med mig tillbaka. Jag vet inte riktigt hur mycket av alla projekten som blir gjorda, kanske en kommentar Harald?

November 2008
söndag 9 november 2008 - Skrivet av Christel
Helsingborg 2
God middag hos Mia
Det har varit hektiska underbara dagar med först tjejträff med mycket vin, god mat och prat. Många kramar med härliga barnbarn och roliga möten. Jag bor hos och blir väl omhändertagen av Mia och vi har det mysigt. Men, vilket ruskväder det är, jag drömmer redan om de "goa" frukostarna i sittbrunnen. Jag är så glad över att ha fått möjlighet att åka hem och att sedan kunna njuta igen av seglarlivet.