Loggbok
tisdag 24 april 2018 - Skrivet av Christine Landstedt
Lata dagar fyllda av arbete...
En promenad i Darsena hamn

Vårt hem i TibernDet är inte ett dugg synd om oss! Trots att vi har mycket att göra med att ställa iordning båten för vidare havs- äventyr tar vi oss också tid att njuta av sol, värme och färska jordgubbar i yoghurten till frukost. Vi är nog ensamma om att bo i båten i vattnet, vi ligger tryggt utanpå en annan båt. Det finns en man till som bor på området - på sin båt på land sedan många år - men honom ser vi knappt till. Varvspersonalen är bara här dagtid. På kvällar och natt är det vi och Bisonråttan som bestämmer.

I den här parken kan man hitta papperskorgarVarje dag har vi en viktig uppgift - att hitta någonstans att slänga soporna. Som jag berättat tidigare finns inga kommunala sopstationer här i Fiumicino, utan det gäller att hitta en papperskorg, som ännu inte är överfylld. Vi har en fin park alldeles i närheten, och där lyckas vi för det mesta hitta en korg att trycka ner vår soppåse i.

Härlig blomsterpraktIgår gick vi en promenad till västra delen av Fiumicino, för det finns en fritidsbåtshamn som heter Darsena och där segel- och motorbåtar ligger säkert i en skräpfylld bassäng. Bilden högst upp är därifrån. Vi tog en cappuccino och glass på hamncafeet efter att ha inhandlat lite nödvändigheter i en båttillbehörsaffär. Det finns mycket fina blommor att titta på.

Rengöring av vattentankIdag har vi monterat förseglat och rengjort vattentanken i båten. En ny nivåvakt är beställd hos Hjertmans i Sverige och kommer förhoppningsvis i slutet av veckan. 

 

Ingen tjusig entré, men här bor viKanske är foton från vår nuvarande "resort" inte vad man skulle lägga på omslaget till en turistbroschyr, men vi är nöjda med tillvaron. Mitt humör steg dessutom 180 procent idag när jag kunde tvätta håret och skölja med hjälp av den nyinköpta slangen kopplad direkt till vattenledningen på varvet. Tänk att kunna bli kär i en slang...

 

Fiumicino by nightIkväll har vi ätit friterad bläckfisk och torsk med pommes och grillade grönsaker på en av fiskekrogarna längs Tibern. Nu är klockan 22 och det är lika många grader i luften. Natten sänker sig över stan och fiskarna slår i vattnet.

I morgon är det helgdag i Italien, frihetsdag och då är affärerna stängda. Godnatt!