Loggbok
söndag 6 maj 2018 - Skrivet av Christine Landstedt
Vi väntar fortfarande
Långtansfulla blickar ut över ett blått hav

Trappa ner till ossDen som väntar på nåt gott...brukar man säga och mena att förr eller senare får man det man väntar på. I vårt fall verkar det bli senare. Nivågivaren till vattentanken, som vi beställde från Sverige låg fem dagar i Malmö innan den av okänd anledning returnerades till avsändaren i Sundsvall! Det känns som att vi trampat upp en egen gångstig på varvet och på grannbåten, som vi måste kliva över för att komma till oss.

Rosor i RomDet är inte så att vi varit sysslolösa. På Valborgsmässoafton tog vi buss och tunnelbana till Rom. Vi hade tänkt besöka Påven, eller i alla fall St Peterskyrkan och museet, men gissa om det var mycket folk! Fanns inte en chans att komma in. Men vi fick en fin promenad genom den eviga staden.Och det fanns mycket annat att se. Det finns fler bilder i albumet Rom på Valborgsmässoafton.

Varmt och skönt på strandenVi har lärt känna Fiumicino lite närmare. Många promenader längs gatorna, dels för att slänga sopor, dels för att handla. Vi strosade en hel dag i solsken och värme längs Lungomaren och dess alla strandrestauranger och solbadande italienare. Fler bilder i album Fiumicino.

ShoppingVi har gjort en ny beställning av den nödvändiga nvågivaren. Hallberg Rassy-parts har ordnat med leverans via UPS så nu håller vi tummarna att vi på onsdag denna vecka ska få ta emot rätt del och montera den så att vi kan börja planera segling. På onsdag blir det 3 veckor sedan vi kom hit, det hade vi inte räknat med när vi lämnade Sverige. Under tiden passar vi på att bunkra för långresa.

Flytande skräpVi har också tvättat i den lokala tvättomaten, för 150 kr fick vi våra lakan och handdukar tvättade och torra. T-shirts och annat 40-graders tvättar för hand i båten. Vi har gott om färskvatten. Och det är skönt, för vattnet i Tibern är allt annat än rent. I flera dagar flöt allsköns bråte förbi.

Men framförallt har vi jobbat med att hitta och stoppa en envis vattenläcka i båten. Som jag berättade tidigare hade vi en läckande varmvattenberedare, som vi nu kastat ut. Men vi hittade trots det vatten i kölsvin och bakom motorn och det har tagit mycket kraft och tid att hitta läckan - eller läckorna som det visade sig. Både infästningar till fartreglage och piedestal visade sig släppa igenom vatten, alltså från sittbrunn och ner i motorrummet. Efter att ha lossat och tätat verkar vi nu - peppar, peppar - ha fått stopp på eländet och har nu en torr båt.

Ljusblått vatten längs Lungamaren i  CivitavecchiaIgår tog vi buss till flygplatsen och hyrde en bil för två dygn. Det känns skönt och roligt att passa på att se sig omkring i omgivningarna. Igår tog vi en tur norrut och tittade på två möjliga hamnar för oss när vi så småningom kan lämna Tibern. 

Ett måsteOch idag har vi besökt Ostia Antica och vandrat runt i det imponerande området från 500 år före Kristus och där romarna tog emot skeppsleveranser till Porto di Roma.

Många fotograferDenna fantastiska vandring var dessutom gratis - den första söndagen i varje månad är det fri entre, något som vi inte hade en aning om. Men kanske förklarar det den stora publiktillströmningen? Fler bilder i Ostia Antica.

Fiskebåtar trängs i hamnenEfter den kulturella upplevelsen tog vi bilen och körde söderut till Anzio Nettuno, utanför vilken vi låg för ankar en natt i augusti utan att åka in till land. Nu fick vi se platsen från landsidan och det var trevligt att strosa runt i hamnen bland fiske - och fritidsbåtar.

Annorlunda bänkklädselVi hann med en fika och lite gatupromenad förbi söndagsfirande familjer och öppna affärer som sålde allt från skor, skjortor, klänningar, väskor och bälten...

I morgon ska vi handla tunga saker på Supermercado innan vi lämnar tillbaka bilen och börjar en ny väntan på reservdel från Sverige...