Loggbok
lördag 25 augusti 2018 - Skrivet av Christine Landstedt
Borta bra, men...
Gislövs Läge, vår första svenska hamn på över fem år

Röda stugor i hamnDet är bara att erkänna, det är ändå något visst med att komma hem. Plötsligt förstår man allt vad bordsgrannarna pratar om, i hamnarna är det fullt av svenska gästflaggor under styrbords spridare på de tyska båtarna, bryggorna är av trä, stugorna är röda och måsarna ger skri! Och som det doftar - Hav och tång, säger jag, - Sump och utsläpp, säger Lasse. Nåja, vi kan inte tycka lika om allt.

Havet är blått i Östersjön ocksåEn sak är vi iallafall överens om, vi har haft flera dagars jättefin segling! Från Klintholm på Mön till Gislövs Läge i Skåne gjorde vi bra fart och gjorde 38 distans på 8 timmar. Från Gislövs Läge till Simrishamn blev det 48 distans och från Simrishamn till Hanö 32 Nm. Sen igår eftermiddag ligger vi i Karlskrona efter att ha tillryggalagt ytterligare 32 Nm i härlig slör/halvvind. Kan konstatera att havet är blått i Östersjön också!

Tång i strandkantenAlla ställen som man besöker är minnesvärda, men det var något särdeles extra att gå runt på Hanö! Det var så längesen vi upplevde den svenska skärgårdens sommarkväll. Vi gick längs stranden, plockade mogna björnbär, såg slånbär, viftade bort flugor och skymtade ett tiotal av de dovhjortar som finns på ön. Vi tittade in i Museet och jag hittade några svenska böcker i byteslådan på "turistbyrån". Det finns många bilder fotoalbumet "Hanö". 

I Karlskrona är det Marinens Dag idag. Det ska blåsa upp till 13 m/s så vi ligger kvar en natt till.

Länk till fotoalbum: Hanö