Västindien 2007, 2008 - februari 2007
måndag 26 februari 2007 - Skrivet av Anders o Cathrine
Och så var det dags för reklam
En prydnad i bokhyllan

Detta är en normalt en blogg utan reklam, popup fönster och andra störande inslag. Men nu gör vi ett undantag och berättar att Tobias har releasat sin bok Osynligheten.

Osynligheten köper ni bl a på Söderbokhandeln, Västermalmsgallerian, Akademibokhandeln, Science-fiction bokhandeln eller någon internetbokhandel.

Intervju i P3 Populär, tisdag 27 februari någon gång mellan 10 - 12

Köp, köp, köp 

A&C

Kommentera inlägget
söndag 18 februari 2007 - Skrivet av Anders o Cathrine
Upptagen i den sociala gemenskapen
Så här skall man se ut

Här har man nu befunnit sig i ett tomrum mellan människor som rusar fram och människor som betraktar en som vansinnig och ser på en med uppskärrad blick när man hälsar på gatorna.

Döm om min förvåning när jag i löparkläder, andfådd, svettig, röd i ansktet och lätt snorig möts av vänliga blickar. Folk som tittar en i ögonen och ler!

Märkligt. Är det för att man sprider dåligt samvete eller är det för att jag nu springer ännu fortare än de andra också mot ett mål i fjärran

Har jag funnit den sociala koden? Gör något nyttigt och spring fortare mot målet i fjärran

tisdag 6 februari 2007 - Skrivet av Anders o Cathrine
Heat sucks, snow rules
Inga människot på gatorna och inga som hälsar när man möts?
Härligt att möta kylan igen, de sandade trottoarerna och de isiga bilarna

Seglingen avbryts och allvaret tar vid. I alla fall för Anders som nu är i Sverige och bygger vidare på sin karriär. Cathrine vaktar båten och mekaniker ännu i c:a två veckor innan hon får smaka på samma medicin.

Fast i mitten på mars åker vi hem igen

lördag 3 februari 2007 - Skrivet av Anders o Cathrine
Olika bud
Geronimo, en av världens största trimaraner (110*72 fot ). Köttbullen bredvid är Ellinor!
Vårt lilla problem med lågt oljetryck visade sig vid närmare undersökning i Martinique bero på att motorn är för gammal och behöver bytas ut till en kostnad av SEK 200 000.

Vid en kontrolloffert på Guadeloupe visade det sig att samma problem beror på att (den nya) oljetrycksmätaren är sönder och behöver bytas ut (till en kostnad av SEK 2 000).

Vi diskuterar nu vilket alternativ vi skall ta.

Vi har också tagit tag i autopilot och vindinstrument. Autopiloten var helt enkelt felaktigt monterad vilket medförde felaktiga belastningar.

Glädjande nog tar installatören i Las Palmas på sig ansvaret och betalar alla reparationer inklusive vindinstrument och lite annat smått och gott som inte var så lyckat.

Annars ligger vi nu på Guadeloupe bredvid en av världens största trimaraner, som guppar med sina pontoner. Ibland över oss, ibland under oss. Detta är uthärdigt men vad värre är, är att Ellinor har förvandlats till en fet köttbulle bredvid denna högteknologiska ”spindel” bredvid oss.

Vi som är vana vid att vara en av de snyggaste båtarna i hamn och att människor kommer fram och uttrycker sin uppskattning för Ellinors linjer och konstruktionsdetaljer. Vi har nu blivit den fula ankungen bredvid ”Geronimo” och andra vilddjur runt omkring oss.

Människor står som vanligt på kaj för att beundra Ellinor (tror vi). Men i själva verket ser de över våra huvuden. Vi finns helt enkelt inte. (Hårt liv för en 2:a!)

A&C

 

fredag 2 februari 2007 - Skrivet av Anders o Cathrine
Ett ovärderligt hjälpmedel
Produktion: Baltic varv, Trosa. Design: Mattias Lilja

Att segla innebär stora uppoffringar, försakelser och strapatser.

En av de värsta obehagligheterna man kan råka ut för är, att efter en längre tid till sjöss, komma till en marina för uppfräschning av båt och besättning, ställa sig i duschen, och finna att den hela tiden stänger av sig själv. Knoppen vägrar att stanna kvar i ”på-läge”!

Allt är då förstört, man kan inte koppla av och den sköna stunden i det varma vattnet avbryts abrupt hela tiden. Tortyr!

På de flesta duschar kan man finna spår av människors uppfinningsrikedom. Snören, gummiband, buntband osv. Oftast till ingen nytta. Och duschningen förvandlas till en kamp mot knoppen som inte vill stanna inne.

Men Baltic Varv i Trosa har kommit på lösningen.

Man köper en vindrute-torkar-arm till en lastbil (största modellen) och en kraftig sugpropp. Sedan skär man av yttre änden på armen och sätter dit en gummipropp och fäster armen på sugproppen.

Och se där! Seglarlivet har förändrats och livet blivit till en glädje. För att inte tala om alla avundsjuka blickar från de som får syn på vår hemlighet.

Baltic varv har gjort seglarna en stor tjänst. En uppfinning med mycket stor potential.

Tack Mattias Lilja

Anders & Cathrine