Västindien 2007, 2008 - februari 2008
lördag 9 februari 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Inte en fiskehistoria 2
Nära så nära. Titta på kölvatnnet bakom fisken, han kämpade enormt

Vår bläckfisk som vi fick napp på där fisken bet av kroken är nu kompletterad med en ny krok och en vajer som klarar 100 kg.

Igår seglade vi från Antigua till St Barth en sträcka på 78 sjömil som viklarade på 9,5 timmar. Härlig sidvind och med surfar på över 10 knop, Medelhastighet 8,2 knop.

Alltså i med vår superbläckfisk och snabbt fick vi napp. Det är bara en Wahoo (tror vi) som klarar att ta byten i 8 - 9 knop. Nu blev vi djuphavsfiskare och kämpade med Wahoon i nästan 1 timme.

Tror ni den smakade bra? Vi vet inte för den släppte några meter från båten efter nästan 1 timmes kamp. Kanske lika bra det för det är väl inte helt riskfritt att lyfta ombord den.

Men vi vet att den är underbart god på restautang

torsdag 7 februari 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Inget påhitt
Vår hussköldpadda

För att visa att det går att fotografera sköldpaddor tar vi in denna bild.

Den här sköldpaddan bor under vår båt. Den simmar runt på botten under oss och kommer upp och andas alldeles bredvid. Ett trevligt sätt att ha husdjur.

måndag 4 februari 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Favorit i repris
Ellinors mast slutar vid pilen. Ellinor är 48 fot!

Så är vi återigen i Antigua med alla båtar som man inte trodde kunde existera. Båtarna blir större och större och idag finns dussintals båtar här som man bara för några år sedan trodde var omöjliga att konstruera (masthöjder, segelytor, kölar, hållfastheter mm). Alla segelbåtar seglas med automatik och tamparn går till osynliga hydrauliska trummor under däck. Vilket betyder att däcksytorna är rena och utan tampar. Knapar, ankare mm allt är nersänkt under däck!

Snyggt men man undrar som sann socialdemokrat samtidigt lite över den koncentration av kapital som båtarna representerar. Det måste finna oerhörda pengar koncentrerade på några få som har råd att lägga 100-tals miljoner på sina leksaker. Som dessutom kostar många många miljoner att underhålla och segla.

Men tills vidare njuter i alla fall vi av synen på dessa fantasktiska båtar. Vissa ett under av smak och stil och andra det raka motsatta.

fredag 1 februari 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Sköldpaddor
Massor med sköldpaddor (under vattnet)

I Deshaies var hela viken full med sköldpaddor. Hela tiden såg man sköldpaddorna komma upp för att andas. Kul och fascinerande med dessa djur.

Fram med kameran alltså. Men så här såg det alltid ut när kameran var framme.