Västindien 2007, 2008 - april 2008
fredag 25 april 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Även Anders fick kappsegla
Kylie och Mike och Meggie

I Classic Week dyker vänner upp och frågar om Anders vill vara med. Och det vill han!

Båten Meggie är en Bermuda 30, från Canada som Mike och Kylie har renoverat och nu seglar runt Caribiska havet med.

Vi kom totalt tvåa i klassen. Och helt fantastiskt var det att segla på samma bana som de stora klassiska J-båtarna. Det ni: vilka har kappseglat på samma bana som Ranger och Velsheda?

Faktiskt var det så vid ett tillfälle att först i mål kom Ranger, sedan Velsheda och därefter vi! Visserligen hade de gjort en omväg men i alla fall. Ordningen var Ranger, Velsheda, Meggie!

Länk till fotoalbum: Meggie
Kommentera inlägget
söndag 20 april 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Bland J båtar och andra klassiska skönheter
Rangers klassiska stäv. Lägg märke till mannen på fördäck

I Antigua var det dags för Classic Week, Västindiens största regatta för klassiska båtar. I hamnen ligger båtar man bara läst om och ute på vattnet möter man den ena osannolika skönheten efter den andra.

Och bilder man bara sett i tidningar har vi nu i vår egen kamera. Helt fantastiskt eftersom det är båtar vi följt i många många år.

Bifogar ganska många bilder eftersom vi inte kan låta bli

A&C

Länk till fotoalbum: Antigua Classic Week
fredag 18 april 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Ut ur Lagunen
Per är jätteglad att få komma ut ur lagunen

I St Martin finns en lagun, en insjö som är helt skyddad för vind och sjö, men också skyddad från nytt fräscht rent vatten.

Botten igenvuxen och behöver göras ren, men vi blir avrådda för risken är stor att man får stafylokocker, säger lokalarna och visar upp sina sår. Alltså avstår vi! Och när man tar ett snabbdopp har man fullt med små krälande djur på kroppen så vi är inte svårövertalade att leja bort jobbet.

Dags att sticka söderut och träffa Anita på Antigua. Och med på resan får vi Per och Lena som blivit kvar här i stort sett sedan överseglingen och renoverar båten sedan två år. Dags alltså att ta ut dem på en tur

 

Länk till fotoalbum: St Martin Antigua
Kommentera inlägget