Västindien 2007, 2008 - maj 2008
fredag 16 maj 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Tillbaka till verkligheten
Ibland kopplar vi av med en öl och en backgammon

Vår verklighet alltså. Nu har vi inga gäster längre och båten ligger på vår favoritö, Les Saintes.

Och med vår verklighet menar vi: Fixa ankarspelet (motorn brunnit och begynnade korrosion), fixa kylskåpet (termostaten och kylfläkten), installera en ny autopilot (Raymarine bjuder på en ny hydraulisk pga alla problem vi haft) och ta ställning till om vi skall installera en ny watermaker eller ej (idag är  det vattentankarna som begränsar våra seglingsområden och hur länge vi kan stanna på de olika ställena). Dessutom har vi givetvis det normala underhållsarbetet.

Fast i det normala ingår också de vanliga baden i det 28 gradiga klara, turkosa vattnet, och den fantastiska miljön.

Dessutom skall vi varva detta med en hemresa i början på juni

A&C

Kommentera inlägget
måndag 5 maj 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Besök från Sverige
Hej från Västindien

Direkt från vinterkyla till tropikvår. Här i tropikerna är våren långt kommen och temperaturen stiger från varmt till ännu varmare. Vattentemperaturen i havet är 27,8 grader.

Anita, min syster, som egentligen gillar de svenska bergskedjorna, har nu kommit på besök. Classic week, korallrev, vita sandstränder och turkost vatten var det enda vi kunde erbjuda. Seglingen gick från Antigua via Green Island till Deshaies på Guadeloupe fram till Les Saintes.

Jättehärliga veckor. Men ibland misstänkte vi att värmeomslaget kom för plötsligt. Det tar en stund att vänja sig vid miljön, värmen, fuktigheten och tempot

I fotoalbumet kan ni se vad vi gjorde

A&C

Länk till fotoalbum: Antigua
Kommentera inlägget