Mot Panama 2008 - 2010 - november 2008
tisdag 25 november 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Hem till kylan
Istromb under skridskoåkning i skärgården

Så var det dags att åka hem till begravning och vinterkylan i Sverige. Dessutom är det arbetsmånad för Anders. I år firar vi julen i Sverige för första gången på flera år.

För att återigen beskriva hur besvärligt vi har det kan vi berätta att kylskåpet är bytt, jollen renoverad, toaletterna genomgångna, 220 volt systemet ombyggt och pentryt omlackerat.

Men å andra sidan har vi de mest fantastiska koraller man kan tänka sig rakt under båten.

Kommentera inlägget
torsdag 6 november 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Sorgliga nyheter
Aldrig för gammal för att kela med hundar och plocka med blommor

Så har då det oundgängliga skett, att Cathrines mamma avlidit. 97 år gamma blev hon och kände själv att hon levt färdigt.

Cathrine, som "flyttade" in på hemmet, fick fördelen att vara nära henne, hennes sista dagar. Och fick ett fint farväl. Cathrine var där när Sonja drog sitt sista andedtag, som var stilla och fridfullt. Även vi Tobias, Stefan, Martin och jag fick några fina dagar med Mormor när vi tillsammans var där på kvällarna.

Även om hennes död var fin och väntad är det alltid ett stort tomrum som öppnas. Sonja var en fin och ädel människa, ett föredöme när det gäller goda mänskliga värderingar, rättvisa och omtanke. Vi kommer att sakna henne djupt.

onsdag 5 november 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Hemma igen
Ellinor i Harbour Willage Marina, Bonaire

Så tillbaka till värmen. Ingen Bimini (ny är beställd) och solen skiner oupphörligt och hänsynslöst på min vita Sverigekropp.

Under tiden i Sverige har orkanen Omar bildats över Bonaire, med vågor som har slagit sönder mycket av strandpromenaderna i Kralendijk som staden heter . Vad värre är, är att korallerna har tagit en hel del stryk. Dels gått sönder i stormen och dels täckts över av sand pga av de stora omflyttningarna som sker på botten i ett sådant oväder.

Men Ellinor klarade sig fint.

Emellertid fick jag åka ner ensam då Cathrines mamma (97 år) ligger mycket nära döden. Cathrine stannar alltså kvar i Stockholm och vakar.

Kommentera inlägget