Privilege 395 Marecat
fredag 25 oktober 2019 - Skrivet av Per Ole Harnes
Vulcano og Salina
vulcano

Øyene Vulcano  og Salina.

Etter hvert har vi besøkt flere av de Eoliske øyene, to skiller seg ut og blir destinasjoner som vi stadig seiler til: Vulkano er den nærmeste- vi seiler vanligvis ut på  ca 3 timer fra Capo D Orlando som er hjemmehavnen vår.

Med vinden imot så kan vi kjenne på lukten når vi nærmer oss Vulkano - svovellukten river i nesen. Dette skyldes åpne svoveldampende sprekker i fjellet og gir området denne spesielle lukten. Det kommer også gass opp i sjøen og gir varmt «boblebad» På en av øyas gode ankringsplasser kan man svømme inn til en av de boblende kildene like ved hvor båten er ankret opp. På land er det et stort gjørmebad med svovelholdig innhold.Populært hos turister og øyas innbyggere. Koster noen få euro og du er garantert babyhud og heftig kroppslukt i flere dager.

Populært å gå til toppen av vulkanen for et fantastisk utsyn over de andre øyene, øyas kjærestepar klatrer ned i vulkankrateret og skriver navnene til hverandre med kjempebokstaver i støvet. Dette kan tydelig sees på Google earth.

Det bor noen få hundre personer på øya fordelt på et større og et mindre tettsted - de fleste er sysselsatt med turisme.

Fargene og vegetasjonen på øya er fantastisk og gjør dette til et fantastisk sted å ankre opp, massevis av naturlige lavaskulpturer gjør  ankringsplassene spektakulære.Tette fergeanløp til Sicilia og de andre øyene gjør at det er enkelt å reise dit.

Salina:

Denne øya ligger litt lengre ut i havet, men godt innenfor en dagstur en vei.

Etter Lipari er Salina den nest største av øyene i gruppen. Det er seks vulkaner som har dannet denne øya.Ingen er aktive nå.

Næringsgrunnlaget i dag som i tidligere tider er turisme, vinproduksjon og saltutvinning fra en saltsjø på dem sydlige delen av øya. Dette har også gitt øya sitt navn Det er også stor produksjon av kapers og oliven her.                                                                                                                Den berømte Malvasivinen kommer fra Salina .                                                   Havnen hvor vi pleier å ligge gir god beskyttelse mot de fleste vindretninger og er et populært stoppested for de mange charterbåter i området.

Salina er meget frodig grunnet de mange ferskvannskildene på øya - dette i motsetning til flere av de andre eoliske øyer som er ganske karrige.

Mannskapet på Marecat reiser snart bort fra vakre Sicilia for vinteren,vi er tilbake i April nest3 år.

Kommentera inlägget