Privilege 395 Marecat - september 2016
torsdag 22 september 2016 - Skrivet av Per Ole Harnes
Balearene - Ibiza, Mallorca og Menorca.
Nansen håper det ikke er langt igjen til Ibiza

Balearene – Mallorca, Ibiza og Menorca.

Så ble det klart for høsttur etter fine 3 måneder i Norge

Etter lang bobiltur til Valencia brukte vi ca en uke på å klargjøre Marecat for ny tur. Bortsett fra at den var møkkete på utsiden var bunnen utrolig begrodd.Selv om nytt bunnstoff var påført i april så var det tykke lag med groe og havtulipaner. Det ble mange timer i vannet med hjemmelaget «barkespade» og isskrape fra bilen . Godt at vanntemperaturen var + 26 c.

Turen gikk tilbake sydover til Denia hvor vi koste oss et par dager i den flotte byen, et lite skår i gleden at lommeboken til skipperen  ble  mistet under en sykkeltur.

Avstanden fra Denia til Ibiza er ca 55 nautiske mil og det er langt nok for vårt firbente besetningsmedlem. Avreise fra Denia ca 0730 om morgenen når det ble  lyst. Merker godt at ikke dagene er så lange i Middelhavet  på denne tiden av året.

Ibiza er preget av et par byer stappfulle med hovedsaklig ungdommer, ofte engelske  og russiske.  I nærheten av byene er det et yrende liv på sjøen, glassbunnbåter og ferger til strendene rundt byen går uavbrutt med enorme musikkanlegg ombord.

Vi foretrekker små bukter med rolige omgivelser, på Ibiza skal man ikke seile  langt mellom godbitene, praktfulle calaer (bukter) med kritthvite strender og krystallklart vann.

Det blir mye bading- deilig å hoppe rett uti om morgenen.

Kommentera inlägget