Privilege 395 Marecat - oktober 2017
söndag 1 oktober 2017 - Skrivet av Per Ole Harnes
Siste seilas gikk Gaeta -Ventotene t/r
Badestrand med fjellformasjoner på Ventotene.

Innsjekking og tildeling av plass på den koselige marinaen i Gaeta, vi ble tatt i mot på beste måte på vår vinteropplagsplass som ligger midt i byen.

Særdeles kort avstand til mange små butikker,restauranter og barer.Flotte promenader og trange smågater gjør byen levende og interessant.

Da familien mønstret på slapp vi fortøyningene og satte kurs mot øya Ventotene som ligger ca 5 timers seilas ut i havet.. Det er to øyer, hvorav den minste har hatt et fengsel i uminnelige tider, den er ellers ubebodd og besøkes kun av turister .

Hovedøya har ca 700 innbyggere og har ferge til fastlandet to ganger om dagen. Mange bor i hus som er hugget inn i de vulkanske formasjonene, som også den ene havnen er hugget ut av under romertiden. Øya ligner ikke på noe annet sted vi har vært, Langs havnen var all virksomhet som restauranter,dykkerskole og butikker hugget inn i fjellet.

Familien har reist til Pompei og Vesuv  på tur og  det faste mannskapet på to  har begynt å gjøre båten klar for vinteren. Et seil har blåst i fillebiter og diverse annet utstyr skal på service og opplag. Ser  frem til neste  vårs seilas  som går langs landskap  med aktive vulkaner og den berømte Amalfikysten.

Takk til alle som har fulgt oss på denne høstseilasen, vi kommer sterkt tilbake i April 2018.