Privilege 395 Marecat - augusti 2017
söndag 27 augusti 2017 - Skrivet av Per Ole Harnes
Liguriske kysten og Toscana
Portofino - en perle på den Liguriske kysten.

Etter San Remo ble det langsom seilas sydøstover, heldigvis ble det litt mindre trafikk av store yachter og deres tilbringerbåter som gikk dag og natt.

Vi har holdt oss unna de marinaene på denne Italienske kysten som er kjent for å ha særdeles høye priser, et unntak var Genoa som "bare" skulle ha 80 Euro for en natts opphold. Noen ganger må vi ligge i en by med litt større supermarkeder for å få handlet nødvendige forsyninger og å fylle diesel.

Etter Genoa ble det en praktfull seilas langs Cinque Terre  som ligger på verdensarvlisten. Var som et sammenhengende postkort. Første natten ble det stopp i koselige og fasjonable Portofino som har vært samlingssted for "the rich and  famous" i lang tid.  Neste stopp ble utenfor skipsbyggerbyen  La Spezia hvor sluttutrustningen av Kronprins Haakon foregår , det var like før avreise til Norge for forskningsfartøyet med isbryteregenskap. Skal ha base i Tromsø. Imponerende båt.  Fikk sett den på nært hold da vi forlot byen.

Laang tur deretter langs Toscana - ganske kjedelig kyst , men med høye fjell  i bakgrunnen ,passerte nær Pisa  men  var for langt unna til å se det skjeve tårn.

Natten ble tilbragt på anker utenfor Livorno - først fyrverkeri kl.2400, så startet nattklubben på land med særdeles høy musikk til k. 0400. Kl. 0700 begynte cruiseskipene og fergene med sine høye tutesignaler for ankomst og avgang.

Bortsett fra siste natten så har vi det utmerket, mye bading og  utprøving av lokal mat og drikke.

Kursen settes mot øyene mellom Italia og Korsika.

 

 

söndag 20 augusti 2017 - Skrivet av Per Ole Harnes
Au revoir France
Monaco passeres.

Ferdig  med Cote d'Azur  og inn  mot den Liguriske kyst. 

Fint å komme vekk fra den travle kysten mellom Toulon og Monaco, ustanselig trafikk med nærgående superyachter i full  fart og utallige racerbåter og seightseeingbåter.

Reparasjon  av drikkevannmaskinen etter innkjøpte deler i St.Tropes, fint å slippe å bære  drikkevannet fra  butikken, vannet på tanken er drikkelig, men i varmere strøk  er watermakervann prima.

Ufattelig mange fritidsbåter ute, har ligget på anker i en uke nå og vi ligger alltid sammen med båter fra mange nasjoner på ankringsplassene. Vanntemperaturen er 26 grader så det blir mye bading.Nansen dusjes minst en gang om dagen - ser ut som hun liker det.

Klokka er for lengst lagt bort så vi legger oss en stund etter det er mørkt og står opp når det har vært lyst en stund.

Første stopp i Italia ble San Remo, fornem gammel by.                                               Vi har  ikke vært i en marina på en uke.                                                                  Dårlig  med ankringsplasser på denne delen av den italienske kysten så det blir nok mye marinaer fremover. Benytter sjansen til å kjøre vaskemaskinen ombord og utvendig og innvendig båtvask.

Ser frem til å utforske det italienske kjøkken - starter med pasta  første kvelden.

söndag 13 augusti 2017 - Skrivet av Per Ole Harnes
På vei mot Italia
Fatale konsekvenser av feilnavigering tett ved "vår" marina.

Som du ser av billedteksten så havarerte denne tomasteren ved innløpet til Port St.Louise da den gikk på en sandbanke. Innløpet er godt merket grunnet store skip går inn og ut til den store havnen. Skipperen har sannsynligvis ikke fulgt merkingen og båten er tapt.

Da vi startet på høstturen vår ga synet av havaristen oss en påminnelse om å følge merkingen uansett hvor fristende det er med en snarvei.

Etter ankomst til Navy service ble vi møtt av en særdeles skitten båt, brukte to dager på å få av det værste  av støv og skitt. Selvfølgelig ble det litt mekking og vi la også på et nytt lag med bunnstoff. Mistralen , er en sterk vind som er typisk for området skulle vise krefter og det tok nesten en uke før den ga seg, i mellomtiden ble det også tid til litt sosialisering med noen av mannskapene til de over 1000 båtene som hører til på opplagsplassen. Mange båter var der for å ta ned mast og rigg og gå på elvene til nordeuropa, andre kom motsatt vei og skulle ha masten på igjen.

Båten ble sjøsatt uten dramatikk og vi skulle teste ut utstyret før vi satte til sjøs, selvlaget kortslutning til alle lysene i salongen og det ble også oppdaget en stor vannlekkasje på ferskvannsmaskinen som lager alt drikkevannet vårt.

Ingen ting  av de overnevnte er så viktige at de stopper oss fra å dra videre, ruten går forbi St.Tropes og Monaco  før vi seiler inn i italiensk farvann.

Eneste skår i gleden er at mistralen har blåst bort det varme badevannet og etterlatt oss med 18 grader i vannet, men temperaturen kommer fort tilbake.