Privilege 395 Marecat
söndag 27 augusti 2017 - Skrivet av Per Ole Harnes
Liguriske kysten og Toscana
Portofino - en perle på den Liguriske kysten.

Etter San Remo ble det langsom seilas sydøstover, heldigvis ble det litt mindre trafikk av store yachter og deres tilbringerbåter som gikk dag og natt.

Vi har holdt oss unna de marinaene på denne Italienske kysten som er kjent for å ha særdeles høye priser, et unntak var Genoa som "bare" skulle ha 80 Euro for en natts opphold. Noen ganger må vi ligge i en by med litt større supermarkeder for å få handlet nødvendige forsyninger og å fylle diesel.

Etter Genoa ble det en praktfull seilas langs Cinque Terre  som ligger på verdensarvlisten. Var som et sammenhengende postkort. Første natten ble det stopp i koselige og fasjonable Portofino som har vært samlingssted for "the rich and  famous" i lang tid.  Neste stopp ble utenfor skipsbyggerbyen  La Spezia hvor sluttutrustningen av Kronprins Haakon foregår , det var like før avreise til Norge for forskningsfartøyet med isbryteregenskap. Skal ha base i Tromsø. Imponerende båt.  Fikk sett den på nært hold da vi forlot byen.

Laang tur deretter langs Toscana - ganske kjedelig kyst , men med høye fjell  i bakgrunnen ,passerte nær Pisa  men  var for langt unna til å se det skjeve tårn.

Natten ble tilbragt på anker utenfor Livorno - først fyrverkeri kl.2400, så startet nattklubben på land med særdeles høy musikk til k. 0400. Kl. 0700 begynte cruiseskipene og fergene med sine høye tutesignaler for ankomst og avgang.

Bortsett fra siste natten så har vi det utmerket, mye bading og  utprøving av lokal mat og drikke.

Kursen settes mot øyene mellom Italia og Korsika.