Privilege 395 Marecat
tisdag 29 maj 2018 - Skrivet av Per Ole Harnes
Rorhavari og andre problemer
Halv meter lang flenge i roret , rorstokken dreier rundt uten motstand.

 Fikk oss litt av en overraskelse da båten ble løftet opp for stoffing og anodebytte. Det viste seg at styrbord ror nærmest hang og slang i rorstokken, det var  også en halv meter lang flenge i selve roret utvendig.

Tidligere i uken hadde vi branntilløp i en elektrisk inverter langt til havs, det slukket heldigvis av seg selv, vi syntes vi hadde hatt nok problemer nå . I tillegg  mistet vi batteriladerfunksjon og trøbbel med vaskemaskin og watermakeren.

De tre siste tingene var  lette å fikse da det var gått en hovedsikring i forbindelse med brann i inverteren.

Nå er det meste  fikset  med hjelp av flinke folk på verftet i marinaen.

Mens båten blir reparert blir det bobilkjøring rundt på Sicilia, idyllene og pittoreiske steder ligger i kø rundt på øya, oppdaget at det er stor forskjell  på nord og syd, det er varmere i syd og flatere terreng.

Dessverre  så er det mye forsøpling rundt de største byene i syd, rundt Catania orket vi nesten ikke stoppe på en eneste rasteplass for å lufte den firbente. Søppelet lå i hauger mange steder langs veiene.                        

I nord hvor vår marina er er det tydeligvis en helt annen innstilling til forsøpling, stort sett rent og pent de fleste steder.

Rederinnen har benyttet anledningen til å handle Siciliansk keramikk som produseres i en liten by i nærheten, prisene er betraktelig  lavere nå før turisthordene inntar den store øya i juli og august.

Det blir fler og fler «pensjonistcontainere» på veiene her , mye hollendere, engelske og tyske biler. Har ikke sett noen skandinaver ennå.

Kommentera inlägget