Privilege 395 Marecat
torsdag 27 december 2018 - Skrivet av Per Ole Harnes
Jul ombord på Sicilia
Voldsomt utbrudd fra Etna ikke langt unna.

Siciliansk jul.

Vi observerte allerede i oktober at julepynten ble hengt opp i gatene i byene rundt havnen. Syntes det var litt tidlig.  Butikkene  ble fylt opp av esker og gavepakninger med alskens godsaker , vin,pølser oster  og søtsaker. Kaker hører også med - i store mengder. Spesielt  store høye fruktkaker er viktige.

Ser ut som om svinekjøtt i forskjellige former er det som gjelder, også røkelaks fra Norge selges det mye av.

Julepynt er over alt , jo mer det blinker og lyser i alle  farger jo bedre.

 

Rederinnen skal lage silderetter og da måtte vi ty til nærmeste Ikea!!!! Vakte en smule oppsikt med 30 små sildeglass gjennom kassen.

Den norske nabobåten har bestilt rakørret fra hjemlandet, men den sitter fast i Italienske tollen,er nok ikke hver dag tollerene får noe sånt å behandle?

Her i byen hvor vi bor ved er det prosesjon i gatene og midnattsgudstjeneste.

Julegavesalget er omtrent som hjemme, de store butikkene har egne pakkedisker . Virker som om julegaver til voksne er mer av spiselige og drikkbare saker.

Noen av båtene i marinaen er også julepyntet- også Marecat med rader av lys  opp til mastetoppen. Et forbigående uvær reduserte julebelysningen til en av nabobåtene permanent!

Vulkanen Etna har fortalt at den er i høyeste grad  levende, jordskjelv på  5,1 styrkegrad på natt til 2. Juledag.Flytende  lava og glødende aske har ført til at flyplassen  i Catania stenger i perioder. Bygninger har rast sammen og folk er skadet.

Alt i alt har det vært en koselig jul med besøk av de unge - til og med ribbe og tyttebærsyltetøy har vært på menyen.

Juletre med masse pakker ble det også plass til i båten.

Største forskjellen er at det har vært bading i sjøen for de tøffeste og standup padlebrettet har vært i bruk for sightseeing i havnen.