Privilege 395 Marecat
måndag 6 maj 2019 - Skrivet av Per Ole Harnes
Ferger i Middelhavet.
Moss- Horten fergen "Vestfold" har fått et nytt liv i Messinastredet.

Middelhavet har fergeruter på kryss og tvers- delvis grunnet kronglete dårlige veier og dyre bompengesatser, dels at de største øyene som Balearene,Korsika,Sicilia og Sardinia har store innbyggertall og mye turisme.  Det er også en rekke fergeruter fra Europa til Nordafrika. De lengste innenlands fergerutene i Italia tar ca 22 timer - dermed sparer man lange dager på landeveien.

Mannskapet på Marecat har tatt en rekke fergeturer også i Adriaterhavet. Opplevelsene har vært mange ,  som den gangen vi tok fergen fra Bastia på Korsika til Livorno i Italia. Vi ble dirigert inn på bildekket tett inntil ytterskroget- vips kom det en trailer på andre siden. Skvalpeskott kom opp foran og trailer bak. Dermed satt vi innesperret i nesten 5 timer, litt skremmende opplevelse!

Vårt firbente mannskapsmedlem har det ganske greit ombord i ferger, mange tilbyr lugarer med adgang for kjæledyr. På fergen mellom Civitavecchia(Roma) og Barcelona som vi har tatt 4 ganger er det kun kennel som tilbys. På mystisk vis så er det aldri hunder i kennelen, men det kryr av hunder ombord når  båten kommer til land. Vi skjønte tidlig at det var vanlig å smugle hunden med på lugaren.

Et nytt konsept på noen ferger er at det tilbys"camping onboard", dette er kun på båter hvor det er delvis åpent dekk. Bobilen brukes til overnatting og man har tilgang til skipets fasiliteter ,  noen tar ut campingbord og stoler og det ser ut som en flytende campingplass.

Mange ferger fra Nordeuropa har fått nytt liv i Middelhavet, stor var overraskelsen første gang vi skulle krysse Messinastredet og oppdaget at det var gamle "Vestfold" fra Moss-Horten ruten som hadde fått nytt liv i sydligere farvann. 

 

Forrige høst tok vi fergen fra Ancona i Italia til Split i Kroatia- vi syntes det var mange skilt på norsk ombord i Marko Polo, et kvikt søk på Wikipedia viste at det var den første Peter Wessel fra 1973  som ble brukt Larvik - Fredrikshavnruten vi var ombord i.Fergen har  kun port akterut så vi måtte rygge bobilen ombord hele dekkets lengde - det gikk også bra!

Vi kommer nok til å fortsette å ta ferger i Middelhavet - dyrt om sommeren men billig utenom høysesongen. Deilig å slippe å kjøre langt med bil på korte dager  om vinteren. Vi som er vant med norske fergers effektive lossing og lasting blir litt frustrerte av den langsomme aktiviteten ombord. Ingen slipper ned på bildekket før fergen er godt fortøyd og det tar ofte mellom 1 og to timer før vi er ute av båten .

 

Kommentera inlägget