Till Medelhavet Etapp 4
fredag 6 juli 2018 - Skrivet av Cathrine Cedergren
Framme i Cascais (P)
En av stränderna i Cascais

En av de vackra kakelfasaderna i CascaisIdag var det sista semesterdagen för denna gång. Vi har haft ett par sista fina och soliga dagar i Cascais om än blåsiga. Vi började med att ta fram cyklarna och tog oss en tur i omgivningarna. Det var inte långt in till centrala Cascais och det var närmare att gå strandpromenaden än att cykla. Cascais känns genuint och modernt med både gamla och nya byggnader. Många fina kakelfasader att njuta av.

Många på svaj i viken utanför CascaisVi trivs bra på vår hamnplats och med hamnens faciliteter. Gott om restauranger, affärer och annan service som man ev har behov av. Vi har en trevlig båtgranne från Belgien som vi fått lite kontakt med. Hamnen känns trygg och säker med låsta grindar (med elektriska grindöppnare förstås). Många båtar ligger också på svaj ute i viken.

Ett fantastiskt sandslott

 

I Casais och runt omkring finns flera stränder och det är fint men kallt vatten som inbjuder till bad förstås. Lite trångt på stränderna mot vad vi är vana vid. Stranden var full med aktiva ungdomar som spelade  fotboll i timmar!
Här fanns också proffesionella sandbyggare som gjorde fantastiska verk i sanden.

På väg hem från Lissabon

 

Vi gjorde ett besök till Centralstationen som vanligt för att kolla hur man bäst tar sig till flygplatsen i Lissabon inför hemresan. Något man alltid behöver göra för att känna sig trygg inför hemresedagen.

Nu hade vi nått semesterns mål och vi ska nu återvända hem ett par veckor innan det är dags för den långa sommarsemestern då vi fortsätter vår segling till Medelhavet och till Almerimar i Spanien. Nu ska "Prinsen" och hans föräldrar ta över och husera i båten här i Cascais men först ska farmor och farfar träffa "Prinsen" hemma.

Kommentera inlägget