Maj 2008 - maj 2008
torsdag 29 maj 2008 - Skrivet av Christel
Falmouth 5
Falmouth
Tack för all omtanke just nu. Igårkväll, efter flera telefonsamtal med FK, bestämde vi oss för att fortsätta vår segling tillsvidare. Vi lyckades utfärda att första mötet den 17 juni kommer att ske via telefon och när sedan utredningen skall göras får vi lämna båten någonstans och åka hem. Vi försöker att nu tränga bort alla tankar på det, men det är inte lätt för Harald eftersom allt negativt när han var som sjukast kommer fram igen. Vädersituationen har förbättrats och egentligen hade vi kunnat segla idag, men vi behövde lite tid. Vi ska tanka och göra lite förbredelser nu och snart kommer Ingmar och Elisabeth över på en fika med nybakad äppelkaka. Imorgon seglar vi då över det beryktade Biscaya.
onsdag 28 maj 2008 - Skrivet av Christel
Stor bedrövelse
Idag har vi fått ett tråkigt besked, Harald måste åka hem för en ny utredning på FK. Vi har ju planerat denna segling tillsammans med läkaren för att Harald skulle kunna återhämta sig under 2 års sjukbidrag. Nu aviserar FK utredning och ev arbetsträning och vi känner oss helt förkrossade. Vi har inte kunnat fatta ett enda vettigt beslut under denna dag, en förlamande känsla och vakum i huvudet. Seglar vi hem kommer vi aldrig iväg igen känns det som. Alternativet är att fortsätta och Harald åker hem till ett första besök den 17 juni, men då måste vi hitta en bra och prisvärd hamn att ligga i och allt känns plötsligt väldigt osäkert. Väldigt ledsna är vi.
tisdag 27 maj 2008 - Skrivet av Christel
Falmouth 4
Haralds nya look
Harald har bestämt sig för att låta skägget växa tills vi kommer till Spanien, vi får väl se hur långt det blir. Jag försökte med att kärleksvägra, men kom ju på att hot som inte går att genomföra är meningslöst. Igår hade vi en riktigt blåsig dag, kan ni läsa om under Aktuellt som jag uppdaterat tillsammans med lite Scrapbooking. Jaa, besök önskar vi oss!
söndag 25 maj 2008 - Skrivet av Christel
Falmouth 3
Lackning av åra till vindroder
Ni hemma verkar ha bättre väder än vi, men det får vi unna er! Vi har kulingar, regn, men även lite sol idag. IgårVkväll skulle vi gå ut på pub för att se Melodifestivalen och hade beställt bord. Ingmar och Elisabeth satt hos oss när Chantalle draggade och det  blev panik men ordnade sig då de hann rädda henne. Det blev inget pubbesök utan vi fick sitta ankarvakt istället i våra båtar. Det verkar som om vi får vänta ett tag på att komma iväg. Vi har det bra ändå och fixar en massa på Aurora. Jag har skrivit fel tel nr på framsidan, glömt en nolla, 00447507000692. Vi har det nr ända tills vi lämnar Falmouth. Jag hade tänkt lägga in under Aktuellt idag, men servern fungerade inte så det får dröja. Jag säger bara, Tack Jonatan! både för bidrag och avslut.
lördag 24 maj 2008 - Skrivet av Christel
Falmouth 2
Dimma
Jag blir galen, skrev en lång text som inte kom med! Jag gör om det! Vi ligger kvar här alltså och vi har kollat in stan och jobbar på båten. Harald har bytt olja och filter på motorn och jag lackar åran (Nilssons Snickeri) till vindrodret samt stuvar för att slippa skrammel. Idag blåser det rejält här och är gungigt, vi lämnar nog inte båten trots att vi bestämt att gå ut ikväll för att ev se melodifestivalen. Vi frågade på turistinformationen och det höll på att skratta ihjäl sig, töntstämpel i England tydligen. Nu, Jonatan får du sluta med insamlingen, det är pinsamt. Jag lovar, att ni som skickat in pengar på något sätt skall få tillbaks dom. Kom och hälsa på oss eller så blir det något trevligt när vi kommer hem! Grattis till barnbarnet Amanda imorgon och trevlig helg till alla!
onsdag 21 maj 2008 - Skrivet av Christel
Falmouth
Aurora och Chantalle för ankare i Falmouth
Idag har vi kommit till vår sista hamn i England och här kommer vi att ligga ett tag i väntan på bra väder (framförallt varmare) för att ta "skuttet" över till Spanien. Vi har haft två dagars segling i friska vindar (12-15 m/s) platt läns och halvvind och iskallt! Ja, Ellinor hur länge var det du skulle stanna? Vi kommer snart! Att du orkar Jonatan, vem tror du vill sponsra två galningar som inte har vett på att stanna hemma, jobba och betala skatt??  Dom får väl skylla sig själva!!!
måndag 19 maj 2008 - Skrivet av Christel och Harald
Kvar i Dartmouth
Vi tappade vår utombordare till jollen igår! När vi skulle lämna stan och köra ut till Aurora for den i havet när Harald startade, f-n vad vi är klantiga. Idag har Ingmar och Harald ägnat sig åt räddningsaktion och lyckades vid lågvatten lokalisera motorn och få upp den. Sedan ägnades dagen åt att få igång den och de skickliga reparatörerna fixade det. Vi har kört en lång tur in i floden för att riktigt få den varm. Det innebar iallafall att vi fick stanna här en dag till, men vi hoppas på imorgon.......
Grattis till barnbarnet Rasmus idag!
söndag 18 maj 2008 - Skrivet av Christel
Molnfri himmel igen
Royal Castle, vårt internet
Vi ligger fortfarande kvar för ankare på detta fina ställe, nästan svårt att lämna. Det är musikfestival, mycket folk och i fredagskväll var vi ute och lyssnade på en blueskille just här på internetstället. Igår öste regnet ner hela dagen och vi var inte iland. Vi har lärt oss något nytt, imorse var en av våra åror borta, så nu har vi en ny i trä och en gammal röd. Vi måste alltså plocka upp allt från jollen när vi ligger på svaj. Imorgon har vi tänkt att fortsätta vår segling västerut. Café Chantalle har öppet enligt överenskommelse, idag serverades nybakad valnötskaka från S/Y Aurora!
torsdag 15 maj 2008 - Skrivet av Christel
Dartmouth
Café Chantalle
Vi har kommit till Dartmouth och här kommer vi att ligga några dagar. Det är jättefint och dessutom musikfestival i helgen. Jag har lagt in nytt under Aktuellt.
tisdag 13 maj 2008 - Skrivet av Christel
Weymouth
Harald sätter preventorgaj!

Idag har vi seglat  vidare i en NO frisk vind, lite kallare, men ändå fint väder. Vi har kommit till en charmig engelsk stad och vi har det bra!

måndag 12 maj 2008 - Skrivet av Christel och Harald
Poole
Vi sov inte något vidare bra, det var nya ljud och även osäkerhet över att ligga helt öppet mot havet. Vi gick upp tidigt för att ha medström över "racet" vid the Needles och vi loggade över 8 knop utan mycket till vind. Vi kände oss ändå nöjda över att ha legat där och idag gick vi till Poole för att igen sammanstråla med Chantalle. De låg på boj där och så kunde även vi göra. Här är också väldigt vackert, ett stort "innanhav" med massor av båtar och naturområden. Här har vi legat och tvättat båten
utvändigt och äntligen plockat bort våra vinterluckor. Vi sjösatte jollen och även utombordaren och körde in med den till fastlandet för att handla lite. Nu känner vi oss som riktiga långseglare!
Kommentera inlägget
söndag 11 maj 2008 - Skrivet av Christel och Harald
The Needles
Yes, yes, yes, vår första ankarnatthamn! Vi ligger vid The Needles och här är väldigt vackert, vita klippor och det är högt. Det är inte så skyddat, kanske inte den bästa ankarplatsen att börja med, men jag har alltid önskat att ligga för ankare här ända sedan vi var här 1995. Jag hoppas att vi kan sova inatt, en fördel att vi är lite trötta efter att ha firat pingstafton igårkväll tillsammans med Chantalle. De har gått till Poole på fastlandet eftersom de inte var så pigga på att ligga här. Innan
vi lämnade Cowes tankade vi diesel, i England finns det röd diesel för 69 p fram till i höst. Efter detta får inte heller England sälja sådan diesel. Vi lyckades spruta ner en engelska som stod och pratade med oss när det plötsligt blev någon slags stopp i intaget. Hon fick diesel överallt inkl ögonen och det var inte kul. Det var rätt skönt att lämna Cowes, det var en enorm trafik av båtar hela tiden, det var ju helg också. Jonatan är en handlingens man, jag vill bara förtydliga att vi på intet
sätt har något finger med i detta, rätt kul är det ändå.
Kommentera inlägget
fredag 9 maj 2008 - Skrivet av Christel
Bytt marina
Planering
Idag har vi bara bytt marina några hundra meter för att komma ner i pris och vi har åkt över till östra Cowes för att titta, ingen större upplevelse. Vi har haft en planeringsem med våra seglarkamrater och bestämt att vi ligger kvar en dag till här för att fira pingstafton imorgon. Sedan skiljer vi oss åt ett tag eftersom vi vill prova att ligga för ankare så länge vädret är bra. Jag har lagt in lite nytt under Aktuellt. Carlssons (grannarna) funderar på att skaffa en blogg, dom tror att det kan vara lönande, haha! Trevlig pingst till er alla i det härliga sommarvädret.
torsdag 8 maj 2008 - Skrivet av Christel
Cowes
Ajajaj

Igår hade vi den härligaste seglingen hittills, undanvind och strålande sol, helt underbart. Den slutade dock illa, det klassiska, jag fick bommen i huvudet, men jag mår bra nu igen. Vi tar det dock lite lugnt några dagar nu och ligger i Cowes på Isle of Wight. Tack alla snälla för hälsningar i olika former på min födelsedag, jag hade en fin dag!

tisdag 6 maj 2008 - Skrivet av Christel
Brighton
Utanför Brighton
Vi kom hit igårkväll efter en skön dag till havs. Idag ligger vi här, har det jättebra och har precis varit och köpt en ny inverter. Det är det enda jag önskar mig, att kunna köra dator och skrivare även om vi är till sjöss. Tack för alla snälla grattisönskningar och även andra kommentarer, det är roligt att höra av även Ingmars och Elisabeths barn och vänner. Jag hade verkligen hoppats att just Jonatan skulle ringa mig idag.... Bilden på tårtan får ni vänta på och jag kan säga redan nu, att det är inte Harald som har bakat den! Jag har lagt in nytt under Aktuellt.
lördag 3 maj 2008 - Skrivet av Christel
England

Ytterligare en dag med motorgang och utan "prickar". Vi ligger i Dover och har haft en bra dag med platt hav. Eftersom Harald anser det vara en stor brist i hans liv att inte ha varit i London sa aker vi tag dit imorgon. Vi har skaffat ett engelskt telefonkort som gar att ringa till utan att det kostar oss nagot. Tel nr +447507000692. Ni som har ekonomi for detta, ring oss garna! Trevlig helg till alla, vi ska vila oss ikvall!

fredag 2 maj 2008 - Skrivet av Christel
Frankrike
Polisen
Nu är vi i Dunkerque i Frankrike efter en dag med motorgång i ett platt hav. Den lilla vinden som fanns var rakt emot så det var inte mycket att göra åt det. Det mest upphetsande som hände denna dag var att vi fick påhälsning av Belgiska polisen. Dom gick vid sidan av oss en god stund, men vad dom ville vet vi inte. När vi kom hit kastade jag mig upp i stan för att köpa bröd, Frankrike är det bästa brödlandet vi vet. Staden här är fin så det blev en promenad och sedan hittade jag en Lidlbutik som hade många goda varor och billigt dessutom. Jag fick senare med mig Harald upp för att handla en gång till. Nu sitter vi i sol i sittbrunnen med baguette, goda ostar och ett glas rött....
torsdag 1 maj 2008 - Skrivet av Christel
Vilodag
Valborgsmässoafton
En formsvacka har gjort att vi stannat en dag till i Zeebrugge. Vi är rätt nöjda med vårt beslut för efter morgonens sol har det till och från ösregnat hela dagen. En liten promenad annars har vi mest tryckt nere i salongen. Imorgon skall vi starta kl 07.00 och segla (motorgång antagligen i motvind) till Dunkerque i Frankrike. Vi hoppas på lite bätte väder!