2010 Antigua - USA - december 2010
måndag 13 december 2010 - Skrivet av Håkan Börjesson
VOLVO PENTA 2003T (3)
Värmeväxlarinsats och oljekylarinsats.
Efter bara en dags väntan kom de beställda delarna till Nelsons verkstad. Vi måste faktiskt säga att vi är imponerade över Volvo Pentas snabbhet när det gäller reservdelsleveranser här i USA. Lagret finns i Atlanta och det verkar vara välsorterat.
Efter att Nelson fått de båda kylarinsatserna behövde han en eftermiddag för att montera ihop oljekylare och värmeväxlare och sedan läckagetesta dem. När det var gjort var det dags att montera tillbaka motorns kylsystem. Jag var med och assisterade eftersom jag var den som tagit isär allt och visste vilken skruv som skulle sitta var. Det en förmiddag och sedan kunde vi provstarta. Nelson gasade och tittade, på tomgång drog han upp motorn till 3800 v/minut. Vi visste inte att det var möjligt att komma upp i sådana varvtal, det har vi aldrig försökt oss på så länge vi har haft motorn.
Det var svårt att säga om motorn drog någon olja genom att bara tomgångsköra vid bryggan. Vi beslöt därför att lämna Palm Cove Marina nästa morgon och köra söder ut på ICW. Med jämna mellanrum stannade vi för att kontrollera oljenivån. Totalt körde vi 5 timmar och till vår glädje kunde vi konstatera att oljans nivå var konstant.
En vecka hade vi blivit liggande i marinan på grund av dessa problem och många dollar fattigare blev vi också. Både marinan och delarna var kostsamma.

En kommentar angående oljekylarinsatsen kan vara på sin plats. Den bytte vi för ungefär 3 år sedan i Turkiet. Den gamla var starkt korroderat men läckte inte. Vi bytte den då för att vara på säkra sidan. När Nelson visade upp insatsen som han plockat ut var det första han sa att den här kan inte ha varit ny när den sattes in. Nähä, men vi köpte ju och betalade dyra pengar för en ny när vi var i Turkiet. Nelson pekade på sneda och böjda rör som dessutom såg ut att vara lagade med silverlod eller liknande. Bara att konstatera att vi blivit lurade när vi gjorde motorservice i Marmaris.

Nu ligger vi på en boj i St. Augustine och väntar ut en kuling innan vi kan fortsätta söder ut. När vi vaknade i morse blåste det 15 m/s, temperatur 2 C.

onsdag 8 december 2010 - Skrivet av Håkan Börjesson
VOLO PENTA 2003T (2)
Så här måste man vara klädd om man vill ligga vid poolen.
Nelson lyckades få snurr på turbon genom lite lirkande och rengörning. Det var delar från luftfiltret som lossnat och följt med insugningsluften in. Detta blockerade sedan turbon. Luftfiltret borde vi naturligtvis ha bytt för länge sedan. I stället för att byta det har vi nöjt oss med att göra rent det då och då.
Att turbon snurrar igen är ju bra, men inte slutade motorn att förbruka olja för det. Vi tog ett prov på det vatten som just runnit genom oljekylaren och det visade klara spår av olja. En tunnoljefilm kunde ses på ytan. Nu var felet med största säkerhet lokaliserat. Bara plocka ut oljekylaren och provtrycka den för att vara helt hundra. Bara och bara, oljekylaren sitter på ett otroligt svåråtkomligt ställe under den stora värmeväxlaren för motorkylning. Det var totalt omöjligt att komma åt den utan demontering av i stor sett hela kylsystemet. Dessutom fick generatorn plockas bort. Allt detta fick vi göra själva eftersom Nelson inte hade tid. Vi kunde naturligtvis ha väntat men då hade vi förlorat flera dagar. Nelson kom senare och hämtade både oljekylare och värmeväxlare och tog med dessa till sin verkstad för vidare undersökning. Han kunde omgående konstatera att oljekylaren hade ett internt läckage och det förklarar var oljan försvunnit ut någonstans.
Vi har länge misstänkt att det också funnits ett internt läckage i värmeväxlaren och därför bad vi Nelson provtrycka också denna. Det har yttrat sig så att kylvattennivån i expansionstanken sakta har stigit. Det kan det bara göra om saltvatten läcker in i sötvattensystemet. Och mycket riktigt visade det sig att också värmeväxlaren hade internt läckage.
Inte mycket att välja på än att be Nelson beställa hem nya delar. Nu väntar vi på att dessa skall anlända.
tisdag 7 december 2010 - Skrivet av Håkan Börjesson
VOLVO PENTA 2003T
Vi önskar att vi kunde bada i poolen.
Vi har fastnat i Jacksonville Beach uppe i norra Florida. Anledningen är motorproblem. När vi lämnade St. Marys så tyckte vi att motorn lämnade en hel del icke förbränd diesel ut med avgaserna. Vi brydde oss inte så mycket om det utan tänkte att det beror säkert på miljödieseln som är det enda som går att få tag på hos många mackar. Miljödiesel brinner sämre och vår nästan 20 år gamla motor är egentligen inte anpassad för sådant bränsle.
Vi hade fel, det var inte diesel utan motorolja som kom ut med avgaserna. När vi gick för motor vidare söder ut på ICW började plötsligt oljetryckslarmet att tjuta. Vi fick nödankra mitt i farleden och stänga av motorn. Oljestickan var kruttorr. Vi fyllde på 3 liter och kunde köra vidare mot en plats där vi kunde ankra för natten. Under de 2 timmar det tog att ta sig dit förbrukade motorn 1 liter olja/timme.
Vi gissade på antingen problem med turbo eller oljekylare. Eftersom motorn har turbo finns det separat oljekylare. Denna kyls med sjövatten och inte sötvatten, som resten av motorn.
Vi hankade oss fram till Palm Cove Marina och där ligger vi nu sedan nästan en vecka. Eftersom det är högsäsong med båtar på väg söder ut har alla mekaniker mer jobb än vad de hinner med. Vi har anlitat Nelson som är auktoriserad Volvo mekaniker. Vid hans första besök konstaterades att turbon var ”dead froozen” alltså stod helt still.

Någon kanske tror att det är varmt och skönt här i Florida och att det inte går någon nöd på oss. Det gör det inte men varmt är det inte. Det är den kallaste december i mannaminne här. När vi vaknade i morse visade termometern minus 1 C. Det blåser iskall vind från norr. Elvärmaren går på högsta effekt dygnet runt.

Återkommer i morgon med fler nyheter om vår motor.

Kommentera inlägget