2011 USA - Karibien - oktober 2011
måndag 31 oktober 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Taste of Trinidad 6
Geera Porc

Vid ett annat stopp kom Jesse med den här bägaren. Det kallas för "Geera Porc". Jag vet inte riktigt hur det kan översättas till svenska, men det är en indisk rätt gjord på fläskkött. Geera syftar på kryddningen som består av mörk indisk kummin med en rökig smak.

 

söndag 30 oktober 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Taste of Trinidad 5
Anna-Karin och Jesse
Anna-Karin och Jesse hugger in på grissvansarna. Denna gång stod vi på trottoaren utanför bussen och åt. Annars växlade vi mellan att sitta kvar i bussen medan Jesse langade in kartonger, stå utanför eller sitta vid någon rastplats när vi åt.
lördag 29 oktober 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Taste of Trinidad 4
Grissvansar

Efter avklarad frukost dröjde det inte länge förrän det var dags igen. Jesse stannade på ett av sina favoritställen för delikatessen pigtail. Grillad grissvans är faktiskt betydligt godare än det låter. Fast det är en ganska fet maträtt och det gäller att se upp för benbiten i mitten.

Kommentera inlägget
fredag 28 oktober 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Taste of Trinidad 3
Doubbles
Inte många minuter efter vi ätit upp makrillen och den saltade torsken var det dags för nästa stopp. Nu var det klassikern "doubbles" som skulle provätas. En dubbel består av en sorts friterad bröd som viks dubbelt och fylls av en röra gjord på kikärtor. På anrättningen häller man stark sås efter eget tycke och smak. Detta är en mycket populär förmiddagsrätt här i Trinidad. Fast ganska kladdigt och svårt att äta med stil är det. Men vad gör det när smaken är desto bättre.
Kommentera inlägget
torsdag 27 oktober 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Taste of Trinidad 2
Frukost 1

Vi började dagen med att stanna vid en liten bod där Jesse snabbt var ute och inhandlade ett par portioner med rökt makrill och saltad torsk. Allt nedhackat till småbitar och blandat med lök, olivolja och kryddor. Till detta åt vi kokosbröd. Detta var vår första frukost.
Jag tyckte nog att den saltade torsken var bäst.

Kommentera inlägget
onsdag 26 oktober 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Taste of Trinidad
Jesse köper pigtails

Vi har varit på en heldagsutflykt med Jesse James Maxi Taxi Service.
Jesse är Chaguaramas egen taxichaufför och anordnare av allehande turer och utflykter. Det var t.ex. Jesse som hämtade oss på flygplatsen när vi återvände till Unicorn.

Men nu till "Taste of Trini". Jesse kör med sin minibuss runt i stort sett hela Trinidad och stannar på olika ställen där man provsmakar det lokala köket. Vi lyckades sätta ett ett nytt rekord genom att stanna hela 18 gånger för något att äta.
Jesse handlar in specialiteterna eftrsom vi oftast inte har en aning om vad man bör testa. De närmsta dagarn kommer ni att få följa vår matresa på Trinidad.

Kommentera inlägget
fredag 21 oktober 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Sjösättning
Peakes travellift

Efter 11 hårt dagars arbete från soluppgång till sen eftermiddag var det äntligen klart för sjösättning.
Skrov, överbyggnad och sittbrunn har blivit polerade. Botten tvättad slipad och målad två gånger med Sea Hawk 44. Den giftigaste färgen i Karibien. Jag tror inte det är tillåtet att sälja den någon annanstans än här.
Kölen fick sig också en omgång med rostskyddsfärg på några ställen.
Vi har tagit av propellern för att kunna komma åt att byta cutlesslager. Det var en hel del glapp så det var nödvändigt.
En del skador i gelcoaten på akterspegeln har också spacklats och sedan sprutats med ny gelcoat.

Gissa om vi stupat i säng tidigt varje kväll.

Efter sjösättning har vi flyttat över till Coral Cove marina där vi fortsätter att beta av punkt för punkt på den långa att göra listan.

Jag hoppas få lite bättre fart på uppdateringarna nu när det värsta är gjort.

onsdag 12 oktober 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Tillbaka i Chaguaramas
Ett smutsigt göra

Efter 30 timmars resa och tre olika flyg var vi äntligen hemma vid Unicorn igen. Lokal tid var 01.30 på natten. Det höll på att bli knappt om tid i NEw York när vi skulle byta flygplats från Newark till JFK, men vi hann precis.

Den som tror att vi mest sitter med en paraplydrink i handen bör nog tänka om. Vad vi håller mest i händerna är olika verktyg för att försöka få Unicorn klar för sjösättning. Det är styvt jobb i värmen. På dagarna är temperaturen oftast uppe i 38 C. Det i kombination men hög luftfuktighet gör det ganska svettigt.