2011 USA - Karibien - september 2011
måndag 26 september 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Möten i Sverige
Deborah, Anna-Karin och Rolf

För några veckor sedan besökte vi "Öppet Varv" på Orust. Hos Hallberg Rassy i Ellös träffade vi våra vänner Deborah Shapiro och Rolf Bjelke. Senast vi sågs var på Martinique i Karibien.
Man kan utan att överdriva säga att de är Sveriges mest erfarna långseglare. De har under 30-års tid seglat på alla världens hav. Men de har en förkärlek för kalla vatten och har bl.a. övervintrat i Antarktis. Totalt har de seglat 230.000 sjömil. Nu befinner de sig i Sverige och har skrivit en ny bok, Vildmarkshav. Dessutom reser de runt i landet och föreläser om besök på öar i Södra Oceanen.

Läs mer om Deborah och Rolf på: http://northernlightsail.se/

 

Kommentera inlägget
torsdag 22 september 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Det gäller att passa på
I svampskogen
Datumet då vi skall återvända till Unicorn närmar sig snabbt. Det gäller att passa på att göra de saker vi kommer att sakna från Sverige.
Svampplockning kommer att sakanas mest av Anna-Karin. Jag har aldrig varit mycket för att plocka bär eller svamp. Men jag äter gärna när tillfälle ges.
Anna-Karin plockade en hel korg med kantareller/trattkantareller häromdagen.
Mycket gott!
Kommentera inlägget
tisdag 20 september 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Göteborgs södra skärgård
Vinga fyr i bakgrunden
I helgen besökte vi goda vänner som har ett hus ute på Brännö i Göteborgs södra skärgård. Vädret var perfekt med sol och vindstilla. Vi promenearde runt på ön och bara njöt. Bakom huset ligger ett berg med fin utsikt ut över öarna kring Brännö. Dit klättrade vi och tog bilden ovan.
Sådana här dagar saknar man inte tropikerna.
Kommentera inlägget
lördag 17 september 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Dags att återvända
Is
Nu börjar det definitivt bli dags att återvända till Unicorn. I morse när vi vakande var garagetaket tänkt med tunn is. Lite för kallt för vår smak.
Kommentera inlägget