2013 Karibien
fredag 29 november 2013 - Skrivet av Unicorn2
Thanksgiving

Igår firade vi amerikansk Thanksgiving. Firandet började med att Nancy tog med oss på en biltur i Hobe Sounds omgivningar. Vi körde igenom de områden där många amerikanska företagsledare, skådespelare och idrottsstjärnor har sina hus. T.ex Tiger Woods och Michael Jordan. Man kunde inte se så mycket av själva husen eftersom det mesta doldes av murar och vegetation.

Under tiden vi var borta stannade George hemma och vaktade kalkonen som stod i ugnen.
När vi kom hem var det dags för lite lätt lunch. Vi dippade grönsaker och åt kex med kaviar. En stund senare var det dags för räkor med cocktailsås. Till det drack vi ett glas champagne.

Först efter klockan fyra på eftermiddagen var kalkonen klar att skäras upp. Till kalkonen åt vi potatismos, mos gjort på pumpa, inkokta lökar, det som amerikanarna kallar "stuffing" som är en sorts fyllning gjord på brödsmulor och kryddor. Sist med inte minst fick vi en god "gravy" (sås eller mer sky).
Allt var fantastiskt gott och Nancy hade verkligen gjort ett stort jobb i köket med alla förberedelser.

Som sig bör i Amerika tittade vi på amerikansk fotboll efter maten. Det har aldrig riktigt varit min favoritsport, men man får ju ta seden dit man kommer.
När matchen var över var det dags för desert. Äppelpaj, pumpapaj med glass till. En sak är säker vi gick inte och la oss hungriga på kvällen.

Idag skall vi återigen ut på utflykt. Denna gång är det tänkt att vi skall åka åt andra hållet, det vill säga norr ut. När vi kommer hem igen blir det rester från kalkonen till middag. Den var så stor att vi inte ens åt hälften av den igår.

Tyvärr blir det inga bilder eftersom vi inte har internet som tillåter det här. Inläggen skickas via Airmailprogrammet i datorn ihop med mobiltelefon. När vi får bra uppkoppling skall jag komplettera med bilder.

Kommentera inlägget