2014 Karibien - september 2014
lördag 20 september 2014 - Skrivet av Håkan Börjesson
Smuggelgods?
Gårdagens skörd

Jag tror aldrig att Anna-Karin plockat så mycket svamp som detta år. Det har varit en helt fantastisk svampsäsong. Fortfarande är den inte över. Nu börjar trattkantarellerna bli färdiga.

Jag själv är ingen hängiven svampplockare. Men jag äter gärna svamp. Vi har denna sensommar njutit av många goda middagar där svamp varit närvarande i olika former.

Som vanligt torkar Anna-Karin en del av skörden. Den torkade svampen tar vi sedan med hem till Unicorn. Huruvida det är tillåtet att importera torkad svamp vet vi inte riktigt. Troligtvis är det inte tillåtet att ta med den till de före detta Brittiska kolonierna. Där brukar de vara ganska kinkiga. Men trots detta har vi varje gång klarat svampen genom tullen utan att bli av med något.

Hoppas det går lika bra denna gång.

onsdag 17 september 2014 - Skrivet av Håkan Börjesson
Dags att resa till Trinidad
Något av allt som skall med.

Det börjar närma sig avresa för min del. På måndag morgon är det dags. Anna-Karin kommer en vecka senare. Hon hoppas naturligtvis att Unicorn skall vara färdig vid det laget.

Det börjar med ett flyg från Göteborg till Frankfurt på morgonen. Efter byte sedan vidare till Tobago. Därifrån ett inrikesflyg till Trinidad. Om allt går enligt plan landar jag 18.00 lokal tid på måndag i Port of Spain. Sista etappen blir taxi till Chaguaramas och Unicorn.

Som vanligt har vi en hög med saker som skall tas med tillbaka. Alltifrån motordelar till diskborstar. Jag har som bäst skrivit ner allt på en lista med värde i US-dollar på allt. Denna lista måste presenteras för tullen i Trinidad-Tobago. Tillsammans med båtpapper, intyg från immigration och tull, sedan kan vi föra in godset i landet utan att behöva betala tull och skatter.

Det har fungerat tidigare och jag hoppas det går lika bra denna gång. Just nu är vi uppe i över 30 punkter på listan, men det inte slut ännu.

Kommentera inlägget
lördag 13 september 2014 - Skrivet av Håkan Börjesson
Bohuslän
På väg in mot Smögen

Förra helgen var vi ute och seglade i Bohuslän. Våra goda vänner Anna och Bengt har sin båt på Bohus Malmön och de hade bjudit in oss att följa med. Så mycket seglat blev det nu inte eftersom vinden mest lyste med sin frånvaro. Men det var mycket trevlig ändå, det gjorde inget att vi mest gick för motor.

 Vi startade med en kort sträcka in till Smögen där lunchen intogs. Därefter lite promenad och shopping. Eftersom det var i slutet av säsongen hade alla affärerna på bryggan storrea för att bli av med sina lager. Anna-Karin hittade ett par snygga shorts till mycket bra pris.

 Efter Smögenbesöket fortsatte vi för motor upp genom Sotenkanalen. Det var många år sedan vi senast gjorde detta. Den kändes ganska smal när man rattade en båt på över fyra m bredd. Nu var det inte så mycket båt ute och mötena blev inte så många. Jag kan tänka mig att det är lite annorlunda att göra samma sak under högsäsong. När kanalen var avklarad lade vi till i Hunnebostrand som fick bli natthamn.

Till rors

I Hunnebostrand var det min tur att shoppa. Jag hittade ett par fina badshorts för bara 90:-
På kvällen satt vi i sittbrunnen och avnjöt en god middag. Vädret var fantastiskt, vindstilla och över 20 C.

 Efter frukost dagen efter blev det på nytt motorgång söder ut genom Sotenkanelen. Även denna dag stoppade vi i Smögen för lite lunch. Vi såg också Emma vid sin brygga. Ägarparet Margareta och Kjell lärde vi känna i Karibien häromåret. Jag hjälpte dem där att installera sin nya SSB-radio. Båten som är en Hallberg-Rassy 42 är ganska speciell. Kjell har nämligen förlängt den med 1 m för att få mer stuvutrymme.

Fölängd H-R 42

 Efter Smögenbesöket hann vi precis tillbaka till Bohus Malmön innan regnet drog in.

Kommentera inlägget
tisdag 2 september 2014 - Skrivet av Håkan Börjesson
Party
Prima vara

Anna-Karin öppnar burken

I söndags hade vi surströmmingsskiva. Jag kan inte påstå att det är en av mina absoluta favoriter, men jag äter det iallafall. Som tillbehör hade vi tunnbröd, mandelpotatis och hackad lök. Till maten drack vi öl.

Det är faktiskt så att lukten då man öppnar burken är det värsta. Det luktar riktigt illa. Fisken smakar inte alls som det luktar.
Innehållet
Till efterrätt hade Anna-Karin lagat äppelkaka.

 

 

 

Efterrätt.

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget
måndag 1 september 2014 - Skrivet av Håkan Börjesson
Nya visitkort

Vi började få slut på visitkort ombord. Därför var det läge att printa ut nya. Jag besökte därför den lokala leverantören av kontorsvaror för att köpa papper för detta. Jag fick en smärre chock när de ville ha 385:- SEK för en förpackning. Det blev inget inköp utan jag satte mig senare vid datorn för att kolla priser. Jag lyckades hitta motsvarande papper hos ”Ink Club”, men nu för 79:- SEK.

Nu är visitkorten klara.

Kommentera inlägget