2016 Karibien - oktober 2016
lördag 29 oktober 2016 - Skrivet av Håkan Börjesson
Nu i sjön

Nu är Unicorn äntligen sjösatt igen. Men det gick inte alldeles smärtfritt. Det första som hände var att batteriet i kameran dog. Men det var ju egentligen inget att gnälla över. Så fort Unicorn låg i vattnet kollade jag som vanligt att inget läckte. Det såg torrt och fint i kölsvinet och så långt var allt OK.

Motorn startade emellertid inte. Startbatteriet orkade inte riktigt med. Jag hade på känn att detta skulle kunna hända då batteriet inte varit helt som det skulle föregående säsong. Nåväl, med lite konstgjord andning gick motorn igång. Tyvärr kom det inget kylvatten tillsammans med avgaserna.

Bengt och jag slog våra kloka huvuden ihop och började felsöka. Vi kunde egentligen inte hita något fel och efter lite körning med motorn kom kylvattnet som det skulle.

Vi körde sedan för motor ut till Heremitage Bay en timme utanför Jolly Harbour. När vi kom fram var det fullt med saltvatten i kölsvinet. Det berodde helt och hållet på mig själv. När jag kollade filtret för inkommande kylvatten såg det bra ut. Tyvärr satte jag inte på locket på det rätta sättet. Med andra ord läckage av sjövatten in i båten.

Men allt går att fixa med svett och lite hårda ord.

Nu är det dags för segelsätting. Det tar en god dag att få storsegel och genua på plats. Speciellt i det varma väder vi har just nu som är ovanligt för årstiden. Men ett svalkande pausdopp är aldrig långt borta.

 

Kommentera inlägget