2017 Karibien - juni 2017
torsdag 22 juni 2017 - Skrivet av Håkan Börjesson
I Revesjö
XT 600e

Det har varit tyst på bloggen en längre period nu. En av anledningarna är att jag varit datorlös. Strax innan jag skulle lämna Trinidad kopplade jag in 220 V laddaren till den. Då sa det poff och det började ryka kraftigt från laddaren. Det fungerade inte heller att koppla in datorn på båtens system eftersom den inte ville ta emot strömmen. Väl på väg till Sverige åkte datorn i golvet på flygplatsen i Barbados och skärmen fick sig en smäll. Efter det fungerade bara halva densamma.

Nu är datorn fixad igen och det är skönt. Jag har visserligen en ”platta” att använda för internet och mail, men det är inte samma sak som ett riktigt tangentbord.

Vädret var suveränt då jag anlände till Sverige, hann till och med bada en gång i sjön, Men efter en vecka blev det ändring på det. De senaste veckorna har det varit ganska uselt tycker jag.

En sak som jag har gjort och som jag länge gått och funderat på är att skaffa mig en motorcykel. En Yamaha XT 600e. E står för elstart vilket jag hade som krav. Den kan vara ganska äventyrligt att kickstarta encylindriga hojar med så stor slagvolym. Det är jag för gammal för. Den är 17 år men i väldigt bra skick. Jag har redan hunnit avverka 250 km på den. Passar perfekt på grusvägarna kring Revesjö.

Nu hoppas vi bara på att inte midsommar regnar bort utan vi med släkt och vänner kan sitta ute på altanen. Vi börjar med sill mitt på dagen och sedan grillar vi på kvällen. Gräddfilen till sillen kommer från ett gårdsmejeri här i Revesjö. Jag har varit iväg en sväng med motorcykeln för att hämta nu på förmiddagen. Mejeriet tillverkar också youghurt, smör, glass samt ostkaka.

Kommentera inlägget