Besättning
Skrivet av Christine Landstedt
Besättningen på Bluesette
Lasse och Christine Landstedt

Vi har seglat tillsammans i 25 år. Till en början i Lasses Maxi Magic vid namn Maya-Maya. 1996 köpte vi Sigrid, en stadig och välseglande Comfort 32, som gav oss många fina seglingsupplevelser i Sveriges skärgård, till Bornholm, Åland, Åbolands skärgård, Finland och Estland. 

2007 köpte vi Bluesette och en dröm gick i uppfyllelse. Att få äga och segla en Hallberg Rassy hade länge stått högt upp på vår gemensamma önskelista. När vi hittade drömbåten bestämde vi oss för att "det är nu eller aldrig". Vi slog till och hade tur att få Sigrid såld inom två veckor.

Bluesette har givit oss ännu fler upplevelser på sjön, där en eskader till Höga Kusten nog toppar listan hittills.

Från och med 2013 är vi båda pensionärer och sjösätter ytterligare en dröm: att ta oss med egen båt till Medelhavet via Europas kanaler - utan krav på att åka hem och jobba. Vi har förberett oss länge, vi har förarbevis, kustskepparintyg och kanalintyg båda två. 

Hemma i Sverige har vi 5 barn med respektive, 9 barnbarn och en mamma, syskon och vänner. Självklart är saknad och längtan till dem stor, men med dagens teknik kan vi hålla kontakt tills vi ses igen. 

Det känns otroligt lyxigt att kasta loss och uppleva detta äventyr tillsammans. Vi har också sällskap av vår kompis Calle på Fridag, som sjösätter samma dröm.