måndag 15 oktober 2012 - Skrivet av Claes
Hösten 2012
De tre broarna Zagori
Hösten 2012
Kommentera inlägget
torsdag 3 maj 2012 - Skrivet av Claes
Våren 2012
Solnegång över Marmarasjön

Jag ankommer till Göcen , Istanbuls södra flygplats den 16 april och tar snabbfärjan från  Pendik till Yalova där Gefion väntar efter vintervilan. Allt är OK och det känns omedelbart hemvant trots att vi vari skilda under mer än 7 månader. Grabbarna från Reis yachting som  har polerat skrov och målat botten har gjort ett gott arbete och för mig återstår bara invändig städning och instalation av årets nyförvärv. Under vintern har jag byggt ett par ultrasonic givare som förhoppningsvis skall hålla skalpåväxningen i schack. Rapport om  resultatet kommer senare.

Hustrun anländer några dagar senare och det blir storhandling av färskvaror, och annat. Den 26 april säger vi, med saknad, adjö till trevliga  Yalova och sätter kursen på nästa hamn, Esenköy där Tamer Fidon styr hamnen med järnhand. ännu ett avsked innan vi via Port  Marmara klarerar ut i Canakkale. Trots flott erbjudande om agent som hjälp och ryktet om att myndigheterna är lite kitsliga gör jag utklareringen själv endast till kostnaden av ett visst skoslitage.

Trots hårdvindsvarning lämnar vi 1e maj och får bra schuss ut i Dandarnellerna, både en 6-7 Bft i ryggen och kraftig medström.

Nu ahr vi just klarerat in på grekiska Limnos, en trewvlig upplevelse.

Kommentera inlägget
söndag 28 augusti 2011 - Skrivet av Claes
Höstsäsong

Packar ihop för att flyga ner till Istanbul för vidare transport per snabbfärja till Yalova där Gefion förhoppningsvis ligger kvar. Det blåser rätt hårt från NW för ögonblicket, men det kommer att mojna under veckan.

På tisdag får vi besök av vänner som seglar med oss under någon vecka och sedan får vi se varthän kosan bär.