2015 - juli 2015
onsdag 29 juli 2015 - Skrivet av Zarih
Skitsommar
I väntan på mat

Det har varit en riktig skitsommar. Påminner starkt om sommaren 2013. Inte så värst mycket regn egentligen men blåsigt och kallt. Jag kan räkna gångerna på en hand som jag har haft bikini. En kall sommar. 

Vår lilla båttur var dock ok ändå. Vi bor bra på Alice så vi kan inte gnälla. Värmaren har gått ofta! Vi har träffat trevliga människor, ätit gott och haft det bra. Verandan hemma är i stort sett färdig. Vi fick således lite nyttigt gjort också. 

Vi får hoppas att vädret är bättre nästa år. Byte av skedda, varmvatten, utökad vattentank och en kraftigare inverter står på schemat. Först måste vi rodda i lyftet. 

Kommentera inlägget
lördag 18 juli 2015 - Skrivet av Zarih
Kortad båtsemester
Slätbaken

Tänk vad härligt det hade varit utan en incidentfri säsong. Säsong 1. Båten "sjönk". 2. Motorn kokade. 3. Gasvajern gick sönder i en sluss. 4. Hål i styrbord skedda. Vi tar således in vatten. Det tog 6 dagar innan pumpen gick igång första gången. Läckaget är alltså inte stort men måste åtgärdas. 

Skärgården kändes inte som rätt plats i år, så vi vände hemåt där vi kan om det behövs lyfta upp henne. Bortsett från det och väder som påminner om sommaren 2013, har vi haft det bra. Träffat trevliga människor och haft det lugnt och skönt. 

Imorgon kommer nyfunna vänner på grillning. ??

Kommentera inlägget
onsdag 8 juli 2015 - Skrivet av Zarih
Valet och kvalet.
Biminin färdig

Åkte till Norsholm för att tanka och ta en liten helgtur. Vi hade underbart väder. Och en mycket trevlig helg. Satt på akterdäck under vår nya bimini och myste. Åt gott och hade det på det hela taget helt ok. 

Ingen förklarade hur tankningen Fungerade. Vi trodde att det är som på macken men det var det inte. Istället för 50 liter blev det 267 liter. En viss skillnad i pris om man säger så. Nåja, nu är hon full. 

Vädret som komma skall har övrrigt att önska och vi är nu i valet och kvalet. Åka ut och chansa eller stanna hemma. Än har vi tid att fundera. 

Kommentera inlägget