Spanien
onsdag 28 juni 2017 - Skrivet av Michael von Braun
Snart färdig för sjösättning
Spacklad, målad och vaxad lady i sin bästa ålder. Snart klar för sjösättning.
Kommentera inlägget
Spanien
onsdag 28 juni 2017 - Skrivet av Michael von Braun
Täppt knä ( avgas)
Inte undra på att motorn gick varm i engelska kanalen förra året
Kommentera inlägget
Spanien
onsdag 28 juni 2017 - Skrivet av Michael von Braun
Igen täppt avgasknä
Tre av fyra kanaler täta

Helt otroligt att motorn fått någon kylning alls

Kommentera inlägget
Spanien
torsdag 4 augusti 2016 - Skrivet av Michael von Braun
I Viveiro

Vi börjar nu känna oss mer och mer hemmastadda i Viveiro.  Trevlig, skyddad och välordnad hamn. Nära till välsorterad livsmedelsbutik. Har i dag både tankat båten, från tankbil som kom ned till hamnen, samt flyttat in till den permanenta vinterplatsen. Det yngre gardet har tidigare dessutom varit ute och provat på stadens nattliv. Vilket fått godkänt. I går kväll var vi ute tillsammans.  Efter tre öl och ett glas vin bad vi att få betala. Nej svarade servitrisen det går inte. Om ni skall betala med kort, vilket var vårt enda betalningsmedel,  måste ni handla för mist tio Euro. 

Spanien
lördag 30 juli 2016 - Skrivet av Michael von Braun
Fortsatt segling längst Biscayakusten.

Sent i går ankom vi Gijon. Mysig äldre stad med många butiker för flickorna. Utomordentligt bra hamn med fin service, ordning och reda. Ligger kvar här i två nätter innan vidare färd mot Viviero. Vilken kommer att bli vinterhamn och beräknas anlöpas på tisdag eftermiddag.

Spanien
torsdag 28 juli 2016 - Skrivet av Michael von Braun
Angör Spanien

Första hamn i Spanien efter drygt 36 timmars segling blir Santander.  Tyvärr pågick en stor segeltävling här och marinan mitt i staden var full. Efter lite letande fan vi en annan ypperlig marina längre in i riven. Dock lite långt ifrån stadens begivenheter enligt den yngre den av besättningen.  Kommer därför att segla vidare mot Gijon redan i morgon. Vi räknar med att nå Gijon under helgen.