2020 Beaucaire
måndag 10 augusti 2020 - Skrivet av Fredrik Lindgren
Hej då Loke !
Förtöjd för storm

10 Aug Årets sommaräventyr i Frankrike är över för den här gången. Flyger samma rutt hem Marseille med byte Frankfurt innan jag landar i Göteborg. Nu är det mycket folk på flygplatserna som reser  med destinationer i Europa.

Det blev totalt 27;dagars ofrivillig karantän i marinan. Jag har arbetat med underhåll och service på Loke och fått tid över till trevliga  upplevelser tillsammans med släkt och vänner I Arles.

 

Här kommer lite udda fakta från sommarens annorlunda båtliv.

 

Årets distans 0 km

 

Antal slussar 0

 

Diesel 0 Liter

 

Gångtid motor 1 timme

 

Antal baguetter 11 st 

 

Antal pizzabitar  7 st

 

 

Kostnader

 

Vignette 0 €

 

Ditsel 0 €

 

service , bytekapell, reservdelar mm 2200 €

 

Hamnavgifter (  årsavgift ) 726 €

 

tåg och bussbiljetter 40 €

 

Baguette , Pizza   56 €

 

 

 

 

 

2020 Beaucaire
söndag 9 augusti 2020 - Skrivet av Fredrik Lindgren
Nästa år ses vi på Rhone
Peniche i medström

På väg till natthamn

Snart i medelhavet

09 Aug ser ett fåtal båtar som förflyttar sig på Rhone denna sommar de flesta går medströms med medelhavet i sikte. Tvivelaktig förtöjning

Kommentera inlägget
2020 Beaucaire
söndag 9 augusti 2020 - Skrivet av Fredrik Lindgren
Arles
Rhone en stilla morgon

Mysiga gränder

Tjurrusning

09 Aug I Arles tillbringade jag min när inte Loke servades. I normala tider en stad med turister från när och fjärran, flodbåtar stannar till på sin Rhone färd och släpper iland människor som vandrar runt i Arles antika stadskärna och beundrar antikens byggnadsverk som fortfarande står här och berättar en historia från svunna tider.

AmfiteaternSkepparn på torra land

Kommentera inlägget
2020 Beaucaire
söndag 9 augusti 2020 - Skrivet av Fredrik Lindgren
Väntans tider i marinan
En flytande ö

En svensk bekant Albin 25Redo för vinterdvala

Marinan

9 Aug I marinan är vi alla fängslade ingen kommer förbi den trasiga slussen eller den som är permanent stängd i Beaucaire sedan flera år tillbaks.

Akterbojen har blivit en liten ö där blommor och kryddväxter slagit rot.

Längs kajerna ligger flera mer eller mindre vrakförklarade båtar någon med en vignette som talar om att sista turen var 2015. jag ser att det bor människor på flera av dessa vrak , oftast äldre människor och flertalet är ensamma män med sällskap av en katt eller hund. Ser rullator och även en rullstol ombord. Antagligen så är det deras permanenta bostad året runt. Här kan de bo centralt mitt i stan till en rimlig kostnad och fortfarande ha drömmen om att kasta loss och komma vidare.

här kommer några bilder från marinan och den nedlagda slussen.

Här ligger även en svensk klassiker, Albin 25.

Loke lämnar jag här till nästa år då vi förhoppningsvis kan fortsätta vår färd.........

 

Vrak med inneboende

Svårslussat

Kommentera inlägget
2020 Beaucaire
lördag 8 augusti 2020 - Skrivet av Fredrik Lindgren
Marknaden i Arles
Fina råvaror

Mör kycklingVärldens goaste tomater

8 Aug Några bilder från lördagsmarknadenni Arles

Ätmogen fruktFärsk baguette

Kommentera inlägget
2020 Beaucaire
fredag 7 augusti 2020 - Skrivet av Fredrik Lindgren
Njuter av god mat
Moules frites

7 Aug ”Go mad och mad i rättan tid” skånskt ordspråk som stämmer bra här i Provance som är ett matmecka, här kan man verkligen frossa i närprodocerad mat av högsta kvalitet. Det är en fröjd att gå på Lördagsmarknaden i Arles. En kilometer av marknadsknallar som säljer ost, kött, frukt, bröd, vin, fisk o skaldjur, kläder ja allt du behöver. Köpare kommer från när och fjärran och gör sina inköp.TorskfiléGambas

Vi har ätit underbar mat, lagad av råvaror från marknaden . eller besökt någon trevlig restaurang och njutit av mat och dryck där.

FörrättKaffe på maten

Kommentera inlägget
2020 Beaucaire
torsdag 6 augusti 2020 - Skrivet av Fredrik Lindgren
Mat är viktigt ombord på Loke
Fastfood French style

6 Aug Hårt arbete kräver energipåfyllning i någon form. Matlagning ombord var uteslutet då varken kyl, gasspis eller plats att tillreda maten fanns. Ett boulangeri en bit bort fick bli min matleverantör, snabbt och smidigt kunde jag köpa min lunch som bestod av baguetter med olika fyllning, för att få en varierad kost så varierade jag mig med pizza bitar och panini. En kall coca-cola svalkade min strupe och tillgodosåg coffeinbehovet.

Efter arbetsdagens slut så var det slut på snabbmaten.............

Kommentera inlägget
2020 Beaucaire
onsdag 5 augusti 2020 - Skrivet av Fredrik Lindgren
Jakt på rosten
De små detaljerna

5 Aug En stålbåt från 1950 talet  är inte helt rostfri utan det är en ständig kamp att bekämpa och förebygga rostangrepp. Har under dessa veckor arbetat med att slipa och måla under morgontimmarna innan solens strålar tvingat mig in i skuggan. Har även målat färdigt aktern som inte hanns med påsken 2019 då Loke fick ny färg på skrov och överbyggnad.

Ett annat arbete var att passa in det nya kapellet som vi fått uppsytt i Sverige, hålen för kapellvreden stämmer inte med de nya så det blir till att borra nya hål i 5 mm tjock plåt. Nu ser det riktigt snyggt ut och kommer att stå emot vind och regn.

De gamla hålen popnitas Och målas enkel lösning.

Nästa års projekt är att höja durken i aktern för att få ett trenligt akterdäck att inta kvällsdrinken på och även få fler stuvutrymmen för skrymmande föremål.

Ett annat projekt är att tillverka ett soltak på flybridge som lätt går att fälla ner när slussar, broar och tunnlar ska passeras.

Kommentera inlägget
2020 Beaucaire
måndag 3 augusti 2020 - Skrivet av Fredrik Lindgren
Alla delar kommer på plats
Tanken på plats

3 Aug Pust ! nu visar termometern 40 grader i kajutan, några grader för mycket, arbetet blir inte fullt så effektivt , jag tömmer den ena vattenflaskan efter den andra för att fylla på vätska i samma takt som kroppen förlorar vatten. Det tog två dagar att få tank, slangar , motordelar och inredning på plats igen. Har dessutom skurit till och limmat ny isolering i motorrummet. Att finna isoleringsskivorna var ett äventyr i sig , krävdes fransk tolk och besök i vartenda byggvaruhus innan rätt skiva dök upp.

Nu kommer det spännande ögonblicket ......dags att provköra ......håller tanken tätt....något annat som ska krångla ?

Huvudströmbrytare på - ett tryck på startknappen - och Perkin dieselns går på alla sex cylindrarna och inget vatten eller diesel läckage.

Inga konstiga värden på instrumenten.

Skön känsla att kunna stänga till motorrummet.

Instrumenten visar rätt

Kommentera inlägget
2020 Beaucaire
söndag 2 augusti 2020 - Skrivet av Fredrik Lindgren
Avkoppling i bergen
Vackra Provance

Olivlundar

Söndagmiddag

2 Aug Söndagsutflykt till Les Baux-de-Provance. Nessim en bekant till min faster har ett fantstiskt hus högt och ensligt beläget uppe i bergen. Vi grillar och äter en riktig Fransk söndagsmiddag med flera rätter och gott vin till. Hänger vid poolen , jag njuter av att kunna simma i ljummet vatten. I bakgrunden har jag bergen och åt andra hållet kan jag titta ut över vidderna och långt borta så anar jag medelhavet i horisonten.Lilla medelhavet

Efter en fantattiskt trevlig dag så säger vi adjö till herr Nessim och far tillbaks till Arles som man kan se i länken nedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Öppna landskap

 

 

 

 

Länkar
Övrigt Hem till Arles
Kommentera inlägget