2020
söndag 8 mars 2020 - Skrivet av Marie
Karneval i Almeria

2020
tisdag 3 mars 2020 - Skrivet av Marie
Malaga, Almuñecar........
Stranden i Malaga

Vi lämnar båten ett par dagar och åker västerut. Det blir en heldag i Malaga tillsammans med Gillas o Eva.

På väg tillbaka stannar vi i Almuñecar för att hälsa på Antonio, här träffar vi också Allan o Ann. 

2020
måndag 2 mars 2020 - Skrivet av Marie
Almería
Alcazaban i Almería

Intill Aguadulce ligger Almería som är en lite större stad, hit åker vi ofta för att dansa. På onsdagkvällarna är det för,det mesta dans på Ramblan. Och inte så långt därifrån ligger ett trevligt ställe dit vi ofta går för att lyssna på musik, dansa och prata spanska.

Kommentera inlägget
2020
söndag 1 mars 2020 - Skrivet av Marie
Aguadulce

Efter att ha fått lite ordning i båten och några timmars välbehövlig sömn så var det bara att kliva upp och njuta av det fina vädret.

2020
måndag 17 februari 2020 - Skrivet av Marie
På väg till Aguadulce
Colmar

I slutet på januari börjar vi vår resa tillbaka till Aguadulce. Första natten stannar vi i Möln strax söder om Lübeck. Väl framme där kommer snön och det snöar hela natten som tur är blir det snöslask och inte särskilt halt.

Vi fortsätter sen vidare gm Tyskland och hittar ett trevligt hotell i det lilla samhället Lauterbach i södra Tyskland.

Nu är det några grader plus ungefär som hemma och nästa dag kör vi in i Frankrike in i Alsacedalen här stannar vi till i den lilla byn Husseren les Chateaux där vi köper vårt favoritvin (kan vara bra o ha). Sen bokar vi en lägenhet i Colmar som ligger strax intill. Colmar är en mysig liten stad i Alsace vi hinner ta en längre kvällspromenad runt den gamla stadskärnan och slinker sen in på en liten krog där vi får oss en bit mat.

Nästa dag kör vi mot Lyon och nu kommer solen och det blir mycket varmare, vi tänker att vi ska stanna för natten någonstans nere vid kusten kanske Bezieres men när vi väl är där varför inte fortsätta in i Spanien "bara" en liten bit till, sagt o gjort och "snart" 3,30 nästa morgon var vi framme i Aguadulce. 

2019
fredag 10 januari 2020 - Skrivet av Marie
Vinga fyr och båk

Efter 335 mil och fem dgr var vi hemma på Hönö igen, nästa dag åkte vi till Stockholm för att fira vårt barnbarn som fyllde två år, vi hann!!!

2019
torsdag 9 januari 2020 - Skrivet av Marie
Tournon sur Rhone
Sen kväll i Tournon

Efter drygt 100 mil kom vi till Tournon en fin liten stad invid Rhone här låg vi med båten på vår väg ner till Medelhavet. Nu hade det blivit betydligt svalare ungefär som hemma så fram med varmare kläder. Vi tog en promenad genom stan och åt en bit mat.

Nästa dag körde vi vidare in i Tyskland och efter 70 mil var vi i Heidelberg här var det julstämning 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen körde vi vidare till Lübeck, till ännu en julmarknad här hade vi lite mera tid så vi hann med att se en del. Det smakade gott med lite glüweihn......

Kommentera inlägget
2019
onsdag 27 november 2019 - Skrivet av Marie
Vi lämnar Aguadulce och kör norrut......

I lördags påbörjade vi vår resa norrut och Marie Ros får ligga kvar ute vid hamnpiren över vintern. Vi skulle försöka hinna hem på fem dagar då vårt barnbarn skulle fylla två så vi var tvugna att göra några mil per dag. Vårt första stopp blev efter ca 40 mil då stannade vi i närheten av Xabia där vi hälsade på Olof.

Kommentera inlägget
2019
måndag 18 november 2019 - Skrivet av Marie
Fina fina Wilma...

Våran fina skeppskatt Wilma har nu lämnat oss...........

Wilma blev 18 år drygt, hon var en av 8 kattungar som föddes samtidigt. Miranda som mamman hette hade Moa ett par år tidigare fått på sin födelsedag av Henning. Alla 8 kattungarna klarade sig men Wilma var den kattungen som var allra minst och jag bestämde mig för att behålla henne.

Wilma har i alla år varit skeppskatt, många seglingar har det blivit och hon verkar för det mesta ha trivts bra med det utom en o annan gång när hon givit sig ut på äventyr o inte kommit ombord förrän långt senare, då har vi vackert fått vänta och tids nog har hon hoppat ombord igen.

Wilma fick sen börja pendla mellan Gustavsberg och Hönö,  det klarade hon riktigt bra och belöningen blev en massa fisk o skaldjur som Ove serverade, kräftor var nog det hon gillade allra mest. På senare år har hon också rest med oss gm Europa och verkar ha funnit sig till rätta även med det. Hon har varit otroligt lätt att ha med sig överallt. Och när vi väl kommit ner till Spanien och ombord på båten har hon bevakat sitt revir (båten) noga då det också funnits andra katter på piren. Hon har aldrig hoppat iland där men då och då gjort utflykter över till grannbåtarna.

Oj vad vi saknar Wilma...... men vi är också mycket tacksamma att hon fått vara med oss i så många år

2019
onsdag 13 november 2019 - Skrivet av Marie
Stora, hajar......
Akvariet i Roquetas de Mar

En av dagarna gör vi ett besök i Almeria, där hittar vi både leksaksaffär och chokladaffär. Leksaksaffären var nog klart populärast. På vägen därifrån passerar vi också platsen där det står en staty av John Lennon.

Sen blir det mera strandhäng och när det är dags för att vila kan vi andra sätta oss o äta på chiringuiton alldeles intill.

Jollen måste ju också prövas det blev en liten roddtur i hamnen.

Innan det var dags för dem att åka hem gjorde vi också en tur till Akvariet i Roquetas de Mar. Det var ett uppskattat besök för både barn och vuxna med många stora hajar och rockor som man fick klappa om man tordes.

Kommentera inlägget