2018
måndag 31 december 2018 - Skrivet av Ove och Marie
GOTT NYTT ÅR

Nyårsafton firar vi i Aguadulce. Ove tar ett nyårsdopp och vi andra nöjer oss med att sitta på stranden då det bara är 16 grader i vattnet. Vi har haft bra väder sen vi kom tillbaka från Fuerteventura, strålande sol, inte mkt vind och mkt varmt på dagarna men ganska kyliga nätter.

Efter badet tar vi melon med serranoskinka och lite Cava, då vi sent på EM får skugga i sittbrunn sätter vi oss på kajen och får njuta lite till av den varma solen. Vi får sällskap av många katter och en hund som gärna låter sig bjudas på serranoskinka.

Senare äter vi en god middag ombord och vid tolvslaget går vi ut på piren, äter 12 vindruvor, skålar in det nya året och kollar in alla fyrverkerier runtomkring oss.

2018
fredag 28 december 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Costa Calma

Efter en vecka i Correlejo tar vi oss söderut på ön till Costa Calma. Här finns många fina bad och surfstränder. Vi hade ett par dgr med mulet väder det var fortfarande varmt men den rätta badkänslan ville inte infinna sig. Däremot var det många som passade på att surfa då det också blåste en hel del. Här ger sig Henning iväg. 

Innanför strandremsan blev det en ganska stor vattensamling när tidvattnet kom där var det inte mer än 65 cm djupt och idealiskt för surfare. 

 

 

 

Vi promenerade istället över och hade så småningom julklappsutdelning vid strandkanten.

Kommentera inlägget
2018
måndag 24 december 2018 - Skrivet av Ove och Marie
GOD JUL
Kommentera inlägget
2018
lördag 22 december 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Fuerteventura Correlejo

Efter några dagar i Aguadulce tillsammans med Henning och Paul så flyger vi vidare till Fuerteventura. Angelica's mamma Mia kommer också med och Angelica som kommit till Fuerteventura dagen innan kommer och möter vid flygplatsen.

Här får vi njuta av sol och värme det är några grader varmare och mer jämnare temperatur dygnet runt till skillnad från Medelhavet där nätterna kan bli ganska så kyliga denna årstid.

Vi har härliga dagar i Corralejo på öns norra del. Det blir mkt sol ett och annat bad och f f a mkt lek på stranden. Efter några dagar kommer också Moa ner till Fuerteventura. 

Men Wilma mår inte bra efter ngn dag blir hon riktigt risig. Som tur var finns det en veterinär i Correlejo där fick vi lämna Wilma några timmar så de kunde ta prover och efter det satte man in en ny behandling. Hit fick vi återvända varje dag och Wilma blev långsamt bättre så nu är hon riktigt pigg igen och både äter o dricker med god aptit. Det blir också ett återbesök innan vi flyger tillbaka till Malaga.

Efter en vecka i Correlejo åker vi till öns södra del till en ort som heter Costa Calma där vi stannar några dagar.

2018
fredag 14 december 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Härliga dagar i Aguadulce

 Vi får besök av Henning och Paul några dgr. Det var skoj då det var ganska längesen vi träffades. På väg från flygplatsen stannar vi i Malaga och äter middag och innan vi åker vidare till Aguadulce hinner vi se lite av de fina ljud o ljusspelen på Calle Larios.

 

Vi får några fina dgr i Aguadulce o kan hänga på stranden. Vi firar också Pauls 1-årsdag i efterskott och kollar in katterna på piren.

2018
tisdag 11 december 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Pyntat och klart
2018
onsdag 5 december 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Malaga, Almeria o Granada

Vi får besök av Thomas & Agneta efter att vi hämtat dom på flygplatsen åkte vi in till Malaga och åt lunch på saluhallen där blev det öl och tapas gott gott.

 

 

 Sedan åkte vi upp till paradoren och kollade på utsikten.

 

 

 

 

 

Efter det åkte vi till Aguadulche med middag på Porunbeso och flamenco på flamencoklubben i hamnen.

 

 

 

 

 

 

Vi åkte också till Almeria som ligger alldeles intill Aguadulce och sen blev det en heldag i Granada där vi besökte Allhambra och sedan tog en promenad i den gamla stadsdelen Albaicin

2018
tisdag 13 november 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Dagarna flyter fram....
Ove jobbar med spanskan

Vädret har varit ostadigt och de senaste två veckorna har det varit en del kalla nätter. Vi har haft ett par dagar med regn och efter det la sig snön så fint på de högsta bergstopparna bakom båten. Men så fort solen är framme blir det riktigt varma dagar. Vattentempen sjönk till 17 grader och det har inte blivit så mycket bad efter det.

Vi ägnar oss istället åt matlagning och försöker laga lite nya rätter. Här finns så mycket fina råvaror och till ett mycket bra pris. Varje torsdag är det marknad i Roquetas de Mar ett litet samhälle några km från Aguadulce. Vi cyklar dit och fyller våra korgar med frukt, grönsaker, oliver o kryddor där finns också kläder, husgeråd, tyger, hantverk m m m m

Vi fixar också en del med båten och försöker lära oss spanska vilket inte är så lätt men två kvällar i veckan är det Espanol para extranjeros. Här finns också flera ställen att gå till om man vill lyssna på musik vilket vi gör lite då o då. Häromkvällen var vi på teatern i Roquetas o lyssnade på rock, tre tim med massor av härliga gamla rocklåtar.

Wilma ser ut att trivas bra. Hon håller sig fortfarande ombord på båten och gör inga försök att hoppa iland. Förmodligen är det alla katter som promenerar på piren som håller henne tillbaka. Nån gång har vi vaknat av att Wilma jamar högt då förstår vi att vi har besök av andra katter ombord men de springer snabbt iland. Wilma är en riktigt bra "vaktkatt".

2018
tisdag 30 oktober 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Lata dagar i Aguadulce ......

Så fort vädret är ok tar vi en heldag på stranden. Vattnet är fortfarande varmt över 20 grader men det är inte alltid den rätta badkänslan vill infinna sig då vädret är lite ostadigt så vi passar på att utnyttja de fina dagarna.

Och när vi inte är på stranden så jobbar vi en del med båten för att få den iordning.

Även Wilma verkar trivas bra och har anpassat sig till båtlivet igen, hon ligger mest i skuggan under soltaket på däck.

 

 

 

 

 

 

 

 

 En av dagarna tog vi en tur till Malaga för att hälsa på Eva o Gillis.

2018
måndag 15 oktober 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Aguadulce, dags för sjösättning.....

Efter 18 dgr och 544 mil var vi framme i Aguadulce. Det har varit en härlig resa, vi har fått se många fina platser och har haft riktigt fint väder. Vi har också tagit oss tid att stanna ett par dgr på några ställen vilket har varit skönt.

Då vi bara hade 12 mil att köra den sista etappen så kom vi till båten mitt på dan och hade då gott om tid för att hinna fixa i ordning det viktigaste innan det blev läggdags. Det var strålande sol, 30 grader varmt o allt var ok med båten.

Vi fick veta att det kunde bli sjösättning först på onsdag veckan därpå så vi tog det lugnt kommande dgr och passade på att bada och vara på stranden en hel del. Men måndag morgon väcktes vi av travelliften som kom körandes för att flytta de båtar som stod i vägen för oss och efter ett tag förstod vi att de också tänkte sjösätta vår båt. Nu blev det bråttom då vi inte gjort någonting inför själva sjösättningen, Ove fick åka o handla det som behövdes, vi tvättade, polerade, målade m m m m och som sista båt åkte vi i sjön den dan - vi hann!!! Även om det blev lite stressigt så är det alltid skönt att komma i sjön.