2018 - november 2018
tisdag 13 november 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Dagarna flyter fram....
Ove jobbar med spanskan

Vädret har varit ostadigt och de senaste två veckorna har det varit en del kalla nätter. Vi har haft ett par dagar med regn och efter det la sig snön så fint på de högsta bergstopparna bakom båten. Men så fort solen är framme blir det riktigt varma dagar. Vattentempen sjönk till 17 grader och det har inte blivit så mycket bad efter det.

Vi ägnar oss istället åt matlagning och försöker laga lite nya rätter. Här finns så mycket fina råvaror och till ett mycket bra pris. Varje torsdag är det marknad i Roquetas de Mar ett litet samhälle några km från Aguadulce. Vi cyklar dit och fyller våra korgar med frukt, grönsaker, oliver o kryddor där finns också kläder, husgeråd, tyger, hantverk m m m m

Vi fixar också en del med båten och försöker lära oss spanska vilket inte är så lätt men två kvällar i veckan är det Espanol para extranjeros. Här finns också flera ställen att gå till om man vill lyssna på musik vilket vi gör lite då o då. Häromkvällen var vi på teatern i Roquetas o lyssnade på rock, tre tim med massor av härliga gamla rocklåtar.

Wilma ser ut att trivas bra. Hon håller sig fortfarande ombord på båten och gör inga försök att hoppa iland. Förmodligen är det alla katter som promenerar på piren som håller henne tillbaka. Nån gång har vi vaknat av att Wilma jamar högt då förstår vi att vi har besök av andra katter ombord men de springer snabbt iland. Wilma är en riktigt bra "vaktkatt".