2010 - september 2010
onsdag 29 september 2010 - Skrivet av Jan-Olof Persson
Färdigmålat

Då har vi beslutat att det är färdigmålat!
Visst finns det ytor kvar som skulle kunnat bli bättre, men nånstans får man dra en gräns för insatsen.
Färgen är def krävande men med rätt hantering ger den ett väldigt bra resultat.

Det ska bli spännande att se resultatet i dagsljus när båten kommer ut ur stortältet.

Första åtgärd blir stortvätt igen, då en grannbåt har gett sig på att slipa blått och båda vi båtar som ligger och målar har blivit totaltbemängda med blådamm som suger sig fast i alla ytor. Vad tänkte han igentligen den där sliparen?

Kommentera inlägget
tisdag 28 september 2010 - Skrivet av Jan-Olof Persson
Mera om målningen

Nu har målarmäster kommit på att en diagonalställd strålkastare som lyser längs med den yta som ska målas är nästan ett krav för att se hur det blir och att täckningen blir ok.
Det här var troligen sista justeringen på använda metoden och även detta finns med i anvisningarna som lev ger för färgen.
Mao en krävande produkt som rätt hanterad ger ett fantastiskt resultat med förhoppningsvis ett många år gott utfall på bestående glans i färg och yta.

Nästa vecka börjar återmontaget, bla av röstjärn för förstaget. Det sitter med 6-7 skruv varav endast 2 var dragna oc bar, dom andra glappade lösa i sina hål. Lite tur ska man ha! När kollade du denna infästning senast. För min del gäller - aldrig!

Kommentera inlägget
fredag 24 september 2010 - Skrivet av Jan-Olof Persson
Målning pågår än

Nu är det klart att vad som står i målar-instruktionen är inte bara båg!

Temp, luftfuktighet, spädning och mognadstid ska vara rätt, då blir det bra! Och det är noga, det går inte att hälla i härdare skvättvis tex.

Det där med temp och fukt är svårare att råda över än rätt hantering av färgen. Förhoppningsvis har vi ännu ett antal dagar där inte bara luften, utan även båtskrovet, kommer över dom stipulerade 15 C.

Klart nästa vecka ?

Kommentera inlägget