Vår resa
onsdag 20 april 2016 - Skrivet av Filip.Schiött
Las palmas

Storebror monstrade pa 9/3 i Gibraltar

Kom till Las palmas for 2-3 veckor sen efter en seglats fran Gibraltar vi ville da in i Casablanca nar vi ankom dit vid 4 tiden pa morgon , men de sa , i hamnen, att det inet fanns nagon marina i casablanca , vi fick ga 10 sjomil norrut till Muhammedia , dar fanns en marina i en horna av en valdigt smutsig oljehamn, och dyr var den dessutom; Vi blev kvar nagra dagar dar i alla fall , tog taget till Casablanca , stora delar av den staden ar mycket intressant , men stora delar ser ut som en stor javla soptipp , och dar bor det ca. 8 miljoner manniskor.

Nagra dagar senare fortsatte vi mot Canarieoerna , vi hittade sa smaningom Lanzarote , en resa pa 4 dygn i 12-15 m/sek.

Efter nagra dagat till sa fortsatte vi till Las Palmas och har ligger jag da sjalv efter att brorsan akte hem forra lordagen 

Vår resa
onsdag 17 februari 2016 - Skrivet av Filip.Schiött
Vardag i Gibraltar
Så här nära en flygplats

Här i Gibraltar är det vinter det vill säga 12-25 grader på dagen och ned till ca.8 grader på natten , ofta  blåser det sen stunden efter är det shortsväder och sola i sittbrunnen med en kall öl. Idag gick vi tvärs över  den lilla halvön som Gibraltar utgör och då gick vi och tittade på Medelhavet, det ser ut ungefär som Atlanten.

Den 25 febr ska vi flyga hem till Sverige för att Ylva ska flytta in i lägenhet i Ängelholm och börja jobba , trots att vi ligger förtöjda mindre än 100 m från en landningsbana  så ska vi upp tidigt den morgon och åka buss i 3 timmar för att komma till Malaga och hoppa på ett flyg därifrån.

Från Gibraltar flygplats kan man flyga enbart till England och så får man då byta till ett annat plan, men där är det lång väntetid så resan kommer att ta 20 ca. timmar

Vår resa
onsdag 10 februari 2016 - Skrivet av Filip.Schiött
Blåsigt I Gibraltar

Onsdag 10 feb.

Nu har det blåst sen vi kom hit , det blåser mellan 10 till 22 m/sek , idag är det "gale warning" igen på Navtexen, men så fort man kommer upp i stan så blåser det inte, Gibraltar stad är så lite till ytan med så mycket människor att det är bebyggd precis överallt , så husen står ganska tätt intill varandra så när man kommer upp i stan och det inte blåser ja då är det sommervarmt och gött.

Idag har jag varit och köppt nytt oljefilter, dieselfilter, impeller och olja till motorn så imorgon blir det motorservice

That´s all folks , det händer inte så mycket om dagarna , vi ligger bara här och vänter på bättre tider. Går en tur i stan , tar en fika . Det ligger en annan dansk här i hamnen, han har legat här över vintern , så det händer att vi träffas och löser världssituationen över en kopp kaffe.

Om man nu ska tro väderprognosen så ska det sluta blåsa på Tisdag och bli soligt igen

Kommentera inlägget
Vår resa
torsdag 4 februari 2016 - Skrivet av Filip.Schiött
Cadiz till Gibraltar
Inseglingen till Gibraltar

1 feb.

Lämnade Cadiz tidigt på morgonen för att segla till Barbate, framme kl.15 efter ca. 36sjömil. Det får bli korta distanser här i dessa farvatten , vi vågar inte segla på natten då det finns väldigt mycket fisknät och allt möjligt annat konstigt i vattnet.

Barbate verkar att vara en liten sömnig by och vi går bara upp på närmaste bar som har wi-fi och får en färsk väderprognos för morgondagen och handla lite i närmaste affär, i hamnen är där ingen aktivitet alls , det varken kommer eller avgår någon båt, men det finns i alla fall 3 personer på kontoret som vänder några papper samt en manlig kontorchef samt en gubbe vid bensin/dieselpumpen , en städerska samt en gubbe till som verkar vara reparatör, så i allt 6-7 personer i en hamn något större än Landskrona småbåtshamn, så ser det ut i alla hamnar som vi har varit i , och det är en del, men alltid ett vänligt och hjälpsamt bemötande .

2 feb.

Lämnar Barbate 9.15 , vi fick vänta på bensin/dieselgubben , han börjar inte för än kl.9 så vi fick tanka 30 liter diesel , det ska inte blåsa idag,(enligt väderprognosen från igår) efter ett par timmar börjar det att blåsa upp , vind 14-15 m/sek rakt framifrån och vågorna också framifrån de växer så att vi drar in i den ena stoppklossen efter den andra , stäven lyftar och lander med ett brak , detta håller på i några timmar , vi rundar Tarifa och seglar i stort sett rakt öst och så som om någon går och stänger en dörr så lugnnar det ner sig och sjön lägger sig , vinden går ned till ca. 10m/sek och minskar så att när vi kommer i hamn så är det lungt , förtöjer båten ca. kl.15.30.

Tur att vi bokade en plats i hamnen innan vi lämnade Cadiz för här är det fullt i hamnen.

Igår var vi och handlade och bara slappade vädret var okej , soligt och 22-25 grader , inatt har det kommit in en kuling så det blåser som f.. så idag blir det nog inte så mycket heller , men imorgon och i helgen ska det åtegå till soligt och varmt väder så då får vi ut och se på stan 

Kommentera inlägget
Vår resa
fredag 29 januari 2016 - Skrivet av Filip.Schiött
Chipiona till Cadiz
Cadiz

29/1-16

Lämnade Chipiona igår och fick gå hela vägen ( 19 sjömil) för motor , ingen vind.Cadiz är en stor stad , som det verkar, det är en gammal stad iaf. Columbus seglade visst nog ut härifrån en gån för länge sen. Marinan ligger en bit från staden så det är en bit att gå , men det finns en fin promenadväg längs med havet så det gör inget , Stan är full av liv och rörelse och en gammal stadsdel med mycket smala gränder , massor med restauranger och uteserveringar , en mycket trevlig stad med massor att se, det känns verkligen att man har kommit till södern

Kommentera inlägget
Vår resa
fredag 29 januari 2016 - Skrivet av Filip.Schiött
Länge sen sist
Mazagon

Får återigen skylla på  dålig internetförbindelse . Sen VilaReal har vi varit i Mazagon. Mazagon är en typisk semesterort , det var så folktomt att vi ett tag trodde att det hade varit något slags krig så att alla människor hade försvunnit på nåt sätt, men men det visade sig , lycligtvis, att det inte var så, vi fick faktiskt se en del människor så småningom.

Från Mazagon gick vi till Chipiona, Chipiona är en något större stad , eller by, men det var ialla fall mycket människor och ett trevligt stadsliv , med caffèar och uteserveringar, staden har ett eget liv året runt som det verkar , många ställen som vi har besökt är nästan döda nu så här på vintern , men nu börjar man att städa och feja överallt , turistsäsongen närmar sig.Även som nu mitt eller slutet av Januari så är det mellan 20 och 25 grader på dagen så ibland så är det som en vanlig svensk sommardag.

Kommentera inlägget
Vår resa
torsdag 21 januari 2016 - Skrivet av Filip.Schiött
VilaMoura till VilaReal
Byns hotell

Lämnade Vilamoura i måndags 18/1 och fick gå för motor hela vägen , 46 Nm , vädret var ok , soligt och 10-20 grader.

VilaReal ligger en liten bit upp i floden som bildar gräns mellan Portugal och Spanien, det är en gammal stad som har många hus i gammal kolonialstil , kul att komma till ett ställe som är som det var en gång i tiden , många byar som vi har besökt har varit väldigt moderna och till stora delar nybyggda , med stora hotell som , förstås, är baserade på turism. Mellan VilaReal(Portugal) och Ayamonte (Spanien) går det färjetrafik , men det är inte hh-ferries precis , det ser ut som det är några gamla ombyggda fiskebåtar.

Vi skulle varit vidare i morse , mot Chipiona , men väderleksrapporten på tv förutspådde regn hela dagen så vi bestämde oss för att skjuta på avresen tills imorgon

Kommentera inlägget
Vår resa
torsdag 14 januari 2016 - Skrivet av Filip.Schiött
Fastvuxen i bryggan ?
Tillbaka i Vilamoura efter jul

Ja , så har vi varit i Sverige och firat julen , med julklappar , tomte och gran och en och annan "lille en" . Tror faktiskt att Hampus var tomten , för han var ute för att köpa tidningen då tomten kom

Jag bodde hos Jenny & Markus , Rasmus och Klara och Ylva hos Linda & Hampus i Ängelholm , hon passade på att skaffa sig en fin lägenhet  då hon ändå var där så den ska hon flytta in i första Mars och börja jobba sen , kan inte förstå varför , det kommer  ju att ta all hennes fritid.

Igår och idag har segelmakaren varit här och det börjar bli klart med Bimini och sprayhood ,. det blir så j.... bra . Så vänter vi bara på lite vindar som blåser åt rätt håll så ska vi ge oss iväg mot Gibraltar , men vi kommer att angöra en del hamnar på vägen, det är ca. 200 sjömil dit och vi vill ju se och uppleva så mycket som möjligt så vi ska försöka att göra korta dagsetapper

Vår resa
fredag 11 december 2015 - Skrivet av Filip.Schiött
Gibraltar
Gibraltar

Jo , för några veckor sen så hyrde vi en bil och åkte till Gibraltar , fantastisk tur, vi var uppe på klippan och såg aporna och allt , fantastisk utsikt man kan se till Afrika.

Nu vet jag var alla storkar finns om vintern , när de inte är i sverige , de är här , på bilresan från Vilamoura till Gibraltar ca. 16 mil så på varenda högspänningsstolpe var det ett eller ibland två storkbon

Vår resa
fredag 11 december 2015 - Skrivet av Filip.Schiött
Momont 22

11/12

Jo . Alltså vi har beställd en wi-fi antenn på grund av att de nätverk som finns i de allra flesta marinor är så jävligt dåliga så att ofta så kan vi inte skicka  meddelande ,ens till den här sidan , så man sitter där och skriver sitt meddelande och sen när det är klart , kanske med en bild oxå så trycker man på sänd , är då förbindelsen inte okej så försvinner meddelandet bara och så är det bara att börja om från början.

Så i alla fall så har vi beställd en wi-fiantenn i England via ebay , men de verkar inte kunna skicka den till oss , den kommer inte fram iaf.

På tisdag ska vi åka hem för att fira jul. vi börjar med att åka buss till Lisabon och sen flyget på onsdag till kbh.

Under tiden har segelmakaren lovat att han ska bli klar med bimini och sprayhood, såååå hoppas att vädret tillåter , när vi kommer tillbaka att vi kan segla till Gibraltar.

GOD JUL alla vänner

Nu ska jag trycka på "sänd" så får vi hoppas att hela meddelandet inte bara försvinner.

 

På gensyn