Sommaren-17 - maj 2017
söndag 21 maj 2017 - Skrivet av Olav.Borgmästars
2017
Ringvägen i Nynäshamn

Argeles.Medelhavet.Transporten.I slutet av oktober flög vi hem till Sverige och Nynäshamn. Vi gick tillbaka till våra jobb som lärare. Båten kunde vi hålla koll på via den webbkamera som finns i Argeles hamn. Under vinterhalvåret ansökte vi om båtplats i marinan i Argeles och i ett flertal marinor efter kustremsan norr om Argeles. Vi hade ännu inte fått något positivt svar om båtplats när vi flög tillbaka till Argeles under påskveckan.

Vi möttes av sommarvärme och grönska, marinan sjöd av liv. Båten hade klarat sig bra. Vatten hade dock läckt in i styvutrymmena under akterdäck. Det orsakade inga större skador men en del saker hade blivit blöta. Vi hade haft kontakt med Torgerssons Transport AB innan vi åkte ner och tog beslutet att transportera båten hem med lastbil. Under veckan i Argeles passade vi på att bottenmåla båten.

Den 25 april lastades båten på lastbil för transport till Nynäshamn. Transporten gick via västra Frankrike till Zeebrugge i Belgien. Därefter blev det båttransport vidare till Göteborg. På morgonen den 4 maj anlände transporten från Göteborg till Wik-Inn marina på Muskö och båten sjösattes. På eftermiddagen körde jag båten till hemmahamnen i Nynäshamn och förtöjde vid vår byggplats. Vi är mycket nöjda med den service vi har fått av Torgerssons Transport AB.

Sammanfattningsvis så blev det en bra resa. Vi har haft möjlighet att åka via Danmark, Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike. Vi har mött trevliga människor, proffsigt bemötande i stora marinor, trots våra begränsade språkkunskaper. Vi rekommenderar andra att göra samma resa.

Kommentera inlägget