Planering
måndag 2 juni 2014 - Skrivet av Petter Mogenfelt
Anders rapporterar
Min sovplats

Kalle städarNu befinner jag, Anders Hansander, mig på min sovplats, nyinflyttad ombord på vegan Maja. Har under dagen småfixat med upphängningen av Majas solpaneler, städat och burit ombord packning och bosatt oss på båten. Tanken är vi nu ska bo ombord under resten av förberedelserna. Kändes skönt att packa upp väskorna i sitt nya hem. Med fyra tidigare nätter ombord på segelbåtar vet jag iMaja Innan städningennte hur det kommer vara att bo här de närmaste fem, sex månaderna, då den första delen av äventyret tar slut i och med att vi tar upp båten vid Medelhavet och jag mönstrar av, men än så länge känns det som jag kommer stortrivas här.

Fram till avfärden som är planerad till mellan 9e och 11e juni kommer jag, Kalle och Petter arbeta med allt vi kan komma på för att förbereda det sista inför avfärden. Förstärkning i arbetet får vi den 6e juni då Jacob flyttar in efter att han avslutat sin termin i Skövde.

Just nu ligger Maja och guppar vid bryggan i Ljungskile. Petter kliver ombord då och då och fixar eller bär ombord utrustning. Inga större jobb av förberedelser är egentligen kvar att göra men känns verkligen inte som vi kommer vara rastlösa fram till avfärd. Verkar finnas oändligt med små detaljer att hitta praktiska lösningar till så jag räknar med att vi kommer att ha att göra både dagar och kvällar fram till avfärd. Vi har också mycket planering som kan vara lämpliga kvälls- och nattsysslor. Lite matplanering samt gå igenom och dela med oss till varandra av alla tips vi fått inför seglingen. Vi har tidigare under året delat information och pratat om seglingen främst genom en Facebook-grupp men känns som vi har mycket att gå igenom, titta på och prata om nu som är lättare att studera när vi alla är samlade.

Nu känns det som det börjar bli dags att hoppa iland igen och återansluta mig till Kalle och Petter.

Planering
söndag 11 maj 2014 - Skrivet av Petter Mogenfelt
En månad till avfärd

Bloggandet kom av sig innan vi hann börja. Energin infann sig tyvärr aldrig när vi jobbat med båten. Snart blir det ändring på det!

Vi ska träffas i Ljungskile bortåt månadsskiftet maj-juni. Först då kommer bloggen bli aktiv på riktigt. I Ljungskile gör vi klart de sista förberedelserna och sticker så snabbt vi kan.

 

Planering
onsdag 13 mars 2013 - Skrivet av Petter Mogenfelt
Då var man bloggare

Båten är en vega och stationerad i Ljungskile. Just nu händer inte mycket med båtfixandet då alla i besättningen bor på annan ort under studietiden. Under vår och sommar kommer det uppdateras om förberedelser inför avfarten som är först till nästa sommar.

Vilka är vi då?

Petter (jag som skriver detta), självutnämnd kapten och initiativtagare till projektet

Kalle - min käre bror som bland sina andra egenskaper visat sig vara en utomordentlig skeppskock

Anders - Uppsalabo som på vinst och förlust blev indragen i projektet utan större erfarenheter av havet, vågat!

Jacob - Norrköpingsbo som alltid har nära till gitarren. Jacob har rötter i den lilla ön Ponza i Italien,  vilken därmed är ett givet stopp på vägen.

Fortsättning följer!