Till Medelhavet Etapp 3
fredag 25 augusti 2017 - Skrivet av Cathrine Cedergren
Caraminãl - Vilgarcia (ES) 5 Nm
Dimma i Ria de Aurosa

Idag gick vi vidare in i Ria de Aurosa till Vilagarcia. Här ska vi ta tåget till Santiago de Campostela.

Fin morgon när dimman lättade i CaraminalDet var dimma i Caraminãl när vi vaknade men när den lättade gav vi oss iväg. Ju längre in i rian vi kom ju mer dimma blev det igen. Nu fick vi sätta på radarn och försöka se alla musselodlingar och eventuellt andra båtar. Vi gick sakta med motor.

 

Sakta fart i dimman med hjälp av radarMusselodlingarna syntes tydligt på radarn men plötsligt dök det upp en stor fläck på radarn som vi inte sätt tidigare. Det var en större fiskebåt som kom från sidan mot oss. Fiskebåten hade ingen AIS så det var tur att vi hade radar så att vi upptäckte den. Vi saktade ner och släppte fram fiskebåten.

Dimman lättar vid VilgarciaPrecis när vi kom fram till Vilagarcia lyfte dimman och solen kom fram. Hamnkaptenen mötte oss och anvisade en bra plats på en av bryggorna. Nu planerade vi morgondagens utflykt till Santiago de Campostela och tog en promenad för att rekognosera var tågstationen låg och köpa tågbiljetter till morgondagens utflykt.

Det blev en fin kväll och vi tog en sväng på stan. Barerna och caféerna var fulla med familjer och det var mycket folk i rörelse. 

Kommentera inlägget