M/Y Alice - augusti 2013
söndag 4 augusti 2013 - Skrivet av Zarih
Ett härligt avslut
Christer i slusspose. Så glada och nöjda vi är över vinschen.

En mycket trevlig helg har fått sitt slut. Det har inte varit lika varmt idag som de andra dagarna vilket också har märkts på hundarna. Båda två slog ihop som döda sillar på akterdäck och sov gott. Vi tvåbenta är också trötta. Det tar att slussa i solen en hel dag. Men så smidigt slussandet har gått. Vilken skillnad en person extra kan göra. 

Slussarna ligger rätt tätt och istället för att böka med att få av tantaluren, sprang/gick jag mellan slussarna. Funkade bra. På det hela taget ett gott avslut på säsongen. från och med nu blir det bara korta resor om vädret tillåter. 

Sedan ska båten städas ordentligt och plockas ur. Efter lyftet sätter det yttre arbetet igång. Men just nu är det lugn och ro som gäller. 

Kommentera inlägget
lördag 3 augusti 2013 - Skrivet av Zarih
En härlig dag i solen
Lille Saga är slut som artist. Båtlivet suger musten ur henne.

En härlig dag i solen har vi haft. Christer kastade sig iväg för att försöka ordna med lite skugga till hundarna. Vi har ingen biminitopp så det blev ett gazeboo. Ok, kanske inte snyggast i stan men den löste uppgiften. Hundarna har legat ute på akterdäck hela dagen och haft det gott i skuggan. Tack vare den starka blåsten blev det inte lika varmt som igår. 

Lilleman blir modigare och modigare och vi får nog sätta dit en extra spärr så han inte får upp gallret vid dörren. Vill inte ha honom springande vind för våg. Båda hundarna har skött sig med den äran. 

Imorse lämnade trawlern platsen vi ville ha vilket betydde att vi kunde byta plats till långsides. Lättare för oss alla att ta sig ombord. Längre från krogarna vilket är skönt. De spelade länge igår. Nu är det snart läggdags. Imorgon bär det av hemåt. Slussning uppför med andra ord.

Självklart tryckte vi i oss glass på Smultronstället. Gott. Sista glassen för i år. Ett härligt åskoväder drog snabbt förbi. Blixtarna lyste upp himlen.

Kommentera inlägget
lördag 3 augusti 2013 - Skrivet av Zarih
Drömmen lever

Drömmen om Medelhavet lever och frodas och känns mer möjlig nu än innan. Den korta tid vi har haft med vår båt räcker ändå gott till vad gäller hur vi vill rusta båten, vad som ska ändras och så vidare. Den här helgen har vi också lärt oss att det funkar med gäster ombord. 

Vi är fortfarande nöjda och Christer har blivit otroligt duktig på att köra henne. Det går hur smidigt som helst. Nu ska vi bara komma på en bra rutin för slussning. Men det löser sig det också.

Kommentera inlägget
fredag 2 augusti 2013 - Skrivet av Zarih
Medelhavsvärme
Värmen tog ut din rätt. Var tvungen att svalka av huvudet.

Vilken underbar dag. Lugn och sansad även om stressen över slussningen fortfarande existerar. Slussa är arbete för mig, så enkelt är det. Men idag har det varit varmt. Strålande sol, noll vind och ca 30 grader i skuggan. Rena Medelhavskänslan. 

Eftersom det var så varmt tänkte vi att hundarna, Saga närmare bestämt hade det bättre i den svalare styrhytten än på akterdäck. Hon delade inte denna åsikt utan i ren protest tog hon sig upp till kökshyllan, snodde lillens mat. Och satte på vattenkranen. Vi började fundera på varför länspumpen satte igång. Hon lyckades tömma hela vattentanken. Apan. Annars har båda skött sig bra. 

När vi kom fram till Söderköping kastade vi oss i kanalen. Så vansinnigt skönt med svalkande vatten. God mat på det och vi konstaterade att dagen varit bra. Ett härligt avslut på en kort men härlig båtsäsong. Av dagens värme har vi kommit på att AC vore en bra investering. 

Kommentera inlägget
torsdag 1 augusti 2013 - Skrivet av Zarih
Sista båthelgen
Första kvällen på slussresan. Norsholm

Ikväll ligger vi i Norsholm. Det är sista båthelgen för den här säsongen. I alla fall där vi kan ta oss någonstans. Christer börjar ju jobba nästa vecka och som lärare har han inga långhelger. Vi har gäst ombord. Eller gäster snarare. Annso är med oss i helgen på vår lilla båtsemester och hennes dobbermantik, Saga.

De tog Maria och puttrade iväg till Norsholm tidigare idag och jag mötte upp efter jobbet. SMHI har utlovat kanonväder och vi ser fram emot en varm och skön helg. Men, med tanke på att Ramses har en benägenhet att vakna innan Fan är vaken, är det dags att knyta sig. 

Kommentera inlägget