MY Minenda - april 2016
måndag 11 april 2016 - Skrivet av Per Forslin
Våren 2016
Port Arsenal i Paris

Den 9/3 är Per tillbaka i vinterhamnen i Port Cerise för att vårrusta båten. Där i hamnen har Minenda legat i hela vintern. Alltid spännande att komma ner, då båten legat otäckt och i vattnet hela vintern. Men allt såg bra ut. Per hade 14 dagar på sig att fixa saker innan Kicki kom ner. Stor glädje att träffas igen. Per stod vid bussen med en fin bukett påskliljor i handen. Det värmde! ??
Promenerade mycket i områdena runt vår fina hamn och till närliggande områden. Fantastiskt fina strövområden!
Den 1/4-30/4 har vi bokat plats i Port Arsenal mitt inne i Paris. En stor hamn med plats för ca 200 båtar. Den slussar man in ca 3m från Seine. Anledningen är att ta emot gäster i april från Stockholm. Säkert roligare att besöka oss här än i vår lilla by Cerise två mil söder om Paris.
I Paris har vi promenerat mycket. Vi har även åkt mycket buss och tunnelbana, eftersom vi köpt ett månadskort. Det som imponerat oss mest är alla gamla fina hus som finns här. Vi saknar alla gamla hus som revs i Stockholm under 60 talet.
Beredskapen här är mycket hög. Det är poliser och militärer överallt med skjutklara k-pistar. Både i tunnelbanan och inne i stan. Även enklare säkerhetskontroller när man går in på större butiker. Alla väskor måste öppnas. Lite obehagligt är det ändå. Annars otroligt mycket folk på gatorna. Här har våren kommit lite tidigare än i Sverige. Många träd är i full blom och vårväxter överallt. 

Kommentera inlägget