Sicilien
söndag 6 september 2015 - Skrivet av Peter Peltekis
Palermo till San Agata Militello

Så nu har vi kommit till Palermo Siciliens och maffians huvudstad.

Men någon träff med maffian blev det inte. Nära marinan låg det gamla och mycket välbevarade Grand hotell - villa Igea. I den gamla milijön kunde man blicka  tillbaka i tiden och fantisera  om  att gudfadern kommer att dyka upp när som helst i den  vackra trädgården. Personalen var prydligt uppklädda och de serverade goda drinkar med dåtidens tillbehör .

Dagen  efter kastade vi loss med mål Cefalu en jobbig resa på ca 30 distanser . Började med calmväder och sen vrider mot NE 10 till 12 m/s i byar och med två meters vågor. Vi var mycket omtumlade när vi kom fram till Cefalu.

Nu är vi i San Agata Militello och fortsätter imorgon vidare mot Messinasundet.

Grand Hotel Villa IgeaCefaluHamnen i CefaluCathedralen i CefaluBro vid San Stefano

Sicilien
fredag 4 september 2015 - Skrivet av Peter Peltekis
Trapani till Palermo

Efter att vi lämnade Trapani hissade vi segel mot San vito lo capo, en mycket vacker turistort.  Där stannade vi i två dagar för att vila och fixa lite med båten. Vi fortsatte sedan att segla efter kusten och över Golfo di castellammare och där fick vi besök av delfiner. Sedan rundade vi Capo Gallo för att till slut lägga till i Palermo.

Fossa del Gallo

Delfiner på besökCapo Gallo

Capo san vitoSAN vito lo Capo

Lämnar Trapani

Kommentera inlägget
Sicilien
tisdag 1 september 2015 - Skrivet av Peter Peltekis
En dag i Trapani

Säljer frukt med trehjuling

 Efter överseglingen har vi tagit det lugnt några dagar i Trapani. Trapani är en livlig och spännande stad. I hamnen låg många  fiskebåtar och  marknader som sålde alla havets läckerheter och frukt- och grönsaker. Det var mysigt att bara strosa omkring och titta på stenhusen  i olika färger och de fina balkongerna. 

Typisk italiensk gata

Stranden i Trapani stad

Fiskebåt

Fiskmarknad och grönsaksmarknadOreganoDelikatesser

Fiskehamn med mängder av fiskebåtar

Fiskare i Trapani